Carnea de pui vine la "pachet" cu anumite reguli de care trebuie tinut cont mereu.
Carnea de pui e una dintre cele mai populare tipuri de carne, insa aceasta trebuie depozitata intr-un anumit fel la frigider, inainte sa fie gatita. Atunci cand ne hotaram sa o preparam e necesar sa stim cum anume trebuie depozitata in frigider.
Fie ca urmeaza sa fie transformata in friptura, tocanita, gratar sau chiar si adaugata la salate, carnea de pui are nevoie de un loc special de depozitare. Totodata, acest aliment nu trebuie niciodata tinut pe raftul de sus al frigiderului!
Cea care a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste depozitarea corecta atunci cand vine vorba de carnea de pui a fost o specialista in nutritie pediatrica. Pe nume Many Sacher, aceasta a dorit sa transmita un avertisment legat de felul in care e tinuta carnea de pui inainte sa fie gatita.
Desi nu foarte lume stie acest lucru, carnea de pui nu se spala niciodata atunci cand urmeaza sa fie transformata intr-un fel delicios de mancare.
Din cate se pare, din cauza particulelor de apa, anumite bacterii ce ar putea fi prezente pe carnea de pui se imprastie mult mai usor in intreaga bucatarie daca aceasta e spalata inainte de a fi gatita.
In loc sa spalam carnea de pui, aceasta poate fi curatata foarte simplu cu ajutorul unor servetele de bucatarie. Cu ajutorul prosoapelor de hartie putem tampona pe rand bucatile de carne pana cand acestea nu mai lasa niciun fel de lichid.
„Multi dintre noi avem tendinta sa despachetam cat mai rapid alimentele atunci cand venim de la cumparaturi si sa le punem direct in frigider pe toate. Atunci cand vine vorba de alimente perisabile, insa, carnea de pui e mai bine sa fie depozitata pe ultimul raft al frigiderului.
Astfel se reduce posibilitatea ca alte mancaruri sa ajunga sa fie contaminate de bacteriile pe care le-ar putea elimina carnea de pui daca sta pe primul raft. O simpla strategie de acest tip poate fi vitala pentru intreaga familie, mai ales pentru persoanele care au copii si ii pun in pericol fara sa isi dea seama”, a spus Many Sacher.
(sursa: mirror.co.uk)