Gheorghe Turda despre nefericitul deces al Ileanei Ciuculete: „A suferit de o hepatita C galopanta”

Publicat: 15 mart. 2017, 07:51 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Gheorghe Turda despre nefericitul deces al Ileanei Ciuculete: A suferit de o hepatita C galopanta

Cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, marţi seară, la vârsta de 59 de ani. Vestea aceasta a lovit industria muzicala in jurul orei 20.00, in seara de marti.

Prietenii si apropiatii familiei sunt in continuare in stare de soc. Artista suferea de o boala de care, aparent, nu stia. Gheorghe Turda a marturisit ca o cunostea de 40 de ani. Artista se intelegea bine cu toata lumea, dar a plecat devreme dintre noi.

„A suferit de o hepatita C galopantă şi bănuiesc că nu ştia de boala aceasta a ei. Am fost colegi de breaslă. Ne ştim de cel puţin 40 de ani, dacă nu mai mult, am fost colegi de breaslă. Îi ştiu foarte bine şi familia şi primul ei soţ şi actualul, Cornel, cu care se înţelegea foarte bine. Erau un cuplu deosebit ca oameni. Păcat, prea devreme s-a dus.

Era o persoană foarte agreabilă, contemporană cu moda cântecului de astăzi. Cu multe şlagăre, pe gusturile tuturor ascultătorilor şi telespectatorilor. Era o femeie foarte frumoasă, a fost una dintre cele mai frumoase artiste. Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească în pace şi să-i fie ţârâna uşoară. O regretăm foarte mult”, a declarat, pentru MEDIAFAX, artistul Gheorghe Turda.

Ileana Ciuculete a fost răsplătită in 2005 cu Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare ale albumului „Ciorbă de curcan”.

Ce este hepatita C?

Hepatita virala C este rezultatul unei infectii cu virusul hepatitic C (VHC) care determina inflamatia si lezarea ficatului. VHC este transmis atunci cand sangele unei persoane infectate intra in corpul altei persoane. Din nefericire, nu exista vaccin preventiv impotriva hepatitei virale C.

Atunci cand infectia devine importanta, se declanseaza sistemul imunitar care incepe sa lupte impotriva virusului. La unele persoane, sistemul imunitar reuseste sa lupte si sa controleze virusul.

Infectia cu virus hepatitic C poate intra in categoria de infectie “acuta” (pana la 6 luni de la infectia initiala) sau “cronica” (peste 6 luni de la infectia initiala). Majoritatea celor care contacteaza VHC (80%), vor dezvolta o infectie cronica, informeaza stophepatita.ro.

Publicat: 15 mart. 2017, 07:51 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Pe aceeași temă