Efectele schimbarii climatice sunt inspaimantatoare: imagini socante realizate inainte si dupa topirea ghetarilor

Publicat: 14 mart. 2017, 19:30 Autor: Echipa Ciao.ro Life

Incalzirea globala este o problema serioasa cu care se confrunta omenirea de mai bine de un secol. Aceasta are efecte devastatoare asupra mediului inconjurator. Topirea ghetarilor atinge cote alarmante de la an la an. La inceputul anilor 1900, ghetarii arctici erau adevarate minuni ale naturii. Acum, din cauza exploatarii masive, ghetarii din Svalbard, Norvegia, acestia au disparut.

Topirea calotei glaciare i-a alarmat pe oamenii de stiinta. Potrivit unui studiu al Serviciului Mondial de Monitorizare a Ghețarilor (World Glacier Monitoring Service), din cauza nivelului record de topire a ghetarilor, fenomenul ar continua chiar daca incalzirea climatica s-ar opri.

Christian Åslund, foto-jurnalist suedez, a adunat o serie de fotografii cu ghetarii din Norvegia, potrivit boredpanda.com. Acesta a ilustrat imagini cu ghetarii acum 100 de ani si cum sunt in prezent. Diferentele sunt socante. Uriași care sunt răpuși de schimbările climatice. Fotografiile au fost folosite si ca un protest impotriva companiilor petroliere norvegiene de foraj, pentru a arata cat de mult se topesc ghetarii, intr-un ritm alarmant.

Topirea gheţarilor s-a triplat în ultimul deceniu într-o anumită regiune din Antarctica, care pierde la fiecare doi ani o cantitate de gheaţă echivalentă cu greutatea Everestului. Potrivit cercetătorilor recordul de topire al ghețarilor a fost depășit în anii: 2003, 2006, 2011, 2013 și 2014.

Publicat: 14 mart. 2017, 19:30 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă
×