Gestul unei învăţătoare a uimit întreaga comunitate din Vama. Ce a făcut cadrul didactic înainte de noul an şcolar

Publicat: 21 sept. 2023, 10:14 Autor: Hermina Hagianu News

Gestul unei învăţătoare a uimit întreaga comunitate din Vama. Oana Maria Crăiuț este învățătoare la Școala Gimnazială „Iorgu G. Toma” din comuna Vama. De peste 10 ani se află la catedră. În tot acest timp, a primit din partea elevilor săi, braţe de flori de care s-a bucurat doar câteva zile. Din acest motiv, în noul an şcolar a făcut un gest care a impresionat multă lume.

Învăţătoarea iubeşte foarte mult să lucreze cu copiii şi ori de câte ori aceştia au nevoie de ea, îi ajută cu tot ce poate. Chiar şi în afara orelor. Anul acesta s-a implicat în cazul unui adolescent de 14 ani din comună, diagnosticat cu o formă gravă de tetrapareză spastică. I-a rugat pe părinţii elevilor ei să nu dea bani pe flori pentru ea, ci să îi strângă şi să îi doneze pentru tratamentul băiatului.

Gestul unei învăţătoare a uimit întreaga comunitate

Înainte de începutul anului școlar, Oana Crăiuț le-a transmis părinților un mesaj pe grupul de WhatsApp şi le-a povestit de problemele adolescentului.

„La fiecare început de an școlar și nu numai, am avut bucuria și încântarea de a primi cele mai frumoase flori de la copiii dumneavoastră. Apreciez și vă mulțumesc cu recunoștință! Florile sunt frumoase, dar, din păcate, mă bucur de ele câteva zile. În comuna noastră este o mămică, Cornelia M., care trebuie să se bucure de copilul ei o viață întreagă. De aceea vă rog ca anul acesta banii pe care i-ați fi dat pe flori să îi adunați (voi contribui şi eu) și să îi depunem în contul Asociației , deschis special pentru Alexandru, băiatul Corneliei. Bucuria nu este în lucruri, este în noi și haideți să o dăruim și altora! Vă mulțumesc!”, a fost mesajul acestei învățătoare.

Oana Maria Crăiuț, învăţătoarea din Vama

Cum au reacţionat părinţii

Părinții au fost receptivi la apelul făcut de învățătoare. Asociaţia „Murmur de copil” se ocupă de cazul băiatului, iar în conturile puse la dispoziţie a fost transferată suma de 1.400 de lei.

Alexandru, cel care va beneficia de suma strânsă este îngrijit la domiciliu. Boala nu îi permite să se deplaseze, nici măcar să vorbească. Este crescut doar de mama sa, iar sprijinul comunităţii a fost extrem de important pentru aceştia.

„Le mulțumesc părinților elevilor din clasa a III-a A pentru bunăvoință, sper să replicăm acest gest an de an. Alexandru nu s-a bucurat de nici o zi de școală, de nici o zi de normalitate, sperăm ca acest cadou să fie o mică bucurie pentru el”, a mai spus învățătoarea din Vama.

Toți cei care vor să-i cunoască mai bine povestea lui Alexandru pot intra pe pagina de facebook a Asociației ”Murmur de copil”, unde sunt consemnate progresele acestuia, potrivit Monitorul de Suceava.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 21 sept. 2023, 10:14 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă