Germania a inaugurat prima autostrada electrica! Cum arata TIR-urile care circula pe ea! Cand crezi ca se va intampla asta si in Romania? VIDEO

Publicat: 09 May. 2019, 11:05 VIDEO
Germania a inaugurat prima autostrada electrica! Cum arata TIR-urile care circula pe ea! Cand crezi ca se va intampla asta si in Romania? VIDEO

Nemtii fac un test pe o portiune de 10 kilometri de autostrada dar pana in 2050 au planuri foarte mari pentru toate camioanele care circula pe autostrazile lor.

Germania tocmai a inaugurat prima autostrada electrica! Cum arata! Germania este mai aproape de viitor ca oricand si planuieste ca pana in 2050 toate transporturile de marfuri de pe teritoriul tarii sa genereze zero emisii poluante.

În Hessa s-a deschis prima porțiune de autostradă pentru tiruri care circulă cu curent electric din instalații de deasupra carosabilului. Dacă testul va fi un succes, și alte autostrăzi din Germania vor fi electrificate. TIR-urile si camioanele care circula in volum din ce in ce mai mare pe autostrazile din Germania sunt una dintre principalele surse de poluare ale tarii.

Germania a inaugurat prima autostrada electrica VIDEO

Pana in 2050 autoritatile germane si-au propus insa ca transportul de marfuri sa genereze zero emisii poluante. Acum autostrada electrificata este gandita doar pentru transportul greu dar daca testul va fi unul de succes se va extinde si pentru alte tipuri de vehicule.

Pe prima banda a autostradei au fost ridicati stalpi de electricitate si acum intreaga autostrada arata ca o zona prin care circula un troleu. Pe ambele sensuri de circulatie cablurile electrice sunt suspendate pe o distanta de 10 kilometri.

Dezvoltat de Siemens (SIEGY), sistemul permite platformelor mari cu echipamente speciale montate pe acoperișuri să se conecteze la liniile electrificate, în timp ce călătoresc cu viteze de până la 90 de kilometri pe oră. Senzorii detectează când sunt disponibile firele aeriene.

Siemens spune că sistemul său, denumit, eHighway combină eficiența șinei electrice cu flexibilitatea de transport. Un alt beneficiu este reducerea substanțială a emisiilor de CO2 și de oxizi de azot.

Publicat: 09 May. 2019, 11:05 VIDEO
Pe aceeași temă