Gabriela Cristea rețetă salată de vinete. Ce ingredient secret pune pentru un gust deosebit

Publicat: 07 iun. 2024, 10:00 Autor: Soare Raisa Retete & Diete

Gabriela Cristea rețetă salată de vinete. Ingredientul de aur pe care îl pune Gabriela Cristea în salata de vinete. Ce secret are vedeta pentru un gust minunat. Gabriela Cristea are un secret pentru salata de vinete! Ce ingredient pune pentru un gust deosebit.

Sala de vinete este un preparat preferat de mulți români. Acum suntem în plin sezon de vinete coapte și delicioase, așa că vă prezentăm o rețetă aparte de salata de vinete. Gabriela Cristea folosește un ingredient secret pentru un gust deosebit.

Gabriela Cristea rețetă salată de vinete

Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta secretă de salată de vinete. Pentru prepararea acesteia, veți avea nevoie de:

  • 2-3 vinete mari
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • Sare
  • Ulei de floarea-soarelui sau măsline
  • Oțet (opțional)
  • Pătrunjel proaspăt pentru decor.

Gabriela Cristea rețetă salată de vinete. Mod de preparare pentru rețeta Gabriela Cristea de salată de vinete

Primul pas constă în coacerea vinetelor. Puteți opta pentru coacerea acestora în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 30-40 de minute, până când coaja se încrețește și se înnegrește. Ulterior, acestea se spală și se înțeapă cu furculița sau cu vârful unui cuțit în mai multe locuri pentru a permite aburilor să scape în timpul coacerii.

Când vinetele sunt gata, ne putem apuca de curățarea cojii acestora. Folosindu-ne de o lingură sau o spatulă, puteți scoate miezul copt al vinetelor. Este recomandat să scurgeți excesul de lichid. În așa fel, salata de vinete nu va avea un gust amar ci din contră.

Ingredientul secret pentru o salată de vinete delicioasă. Gabriela Cristea rețetă salată de vinete

După ce scăpați de excesul de zeamă, puteți să le tocați. Gabriela Cristea obișnuiește să nu pună în această etapă puțină sare. De asemenea, prezentatoarea preferă să înlocuiască ceapa cu usturoiul. Pentru un gust ușor acidulat, puteți adăuga o lingura mică de oțet.

”O să fac o maioneză. Eu pun multă sare în maioneză și nu voi mai pune în vinete. Noroc că maioneza se face repede. Fac puțină, nu foarte multă. După care e momentul să tocăm vinetele. De azi noapte le-am pus într-o sit. După ce am tocat și vinetele, pun doi căței de usturoi. Nu mult, pentru că nu vreau să avem probleme cu stomacul. Amestec repede și sunt aproape gata. Și am terminat, gata!”, a declarat Gabriela Cristea în timpul unui vlog culinar.

Foto: Capturi YouTube

Publicat: 07 iun. 2024, 10:00 Autor: Soare Raisa Retete & Diete
Am absolvit facultatea de Jurnalism din București. Am lucrat în mai multe redacții precum Antena Stars, Antena 1, Kanal D…...
Pe aceeași temă
×