Fructul care previne bolile de inimă. E bogat în vitamine și îl găsești în orice supermarket!

Publicat: 17 nov. 2023, 13:20 Autor: Alina Nistor Life
Fructul care previne bolile de inimă. E bogat în vitamine și îl găsești în orice supermarket!

Un studiu realizat în Statele Unite de cercetătorii Universității California din Los Angeles arată că strugurii, consumați zilnic, fac adevărate minuni pentru sănătate. O dietă de patru săptămâni, bazată pe struguri, conduce la scăderea semnificativă a colesterolului. De asemenea, consumul acestora previne atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

În cadrul studiului, participanților li s-a oferit câte 46 de grame de pulbere de struguri întregi. Acesta este echivalentul a două porții. După o perioadă, s-a constatat că alimentul a crescut semnificativ nivelul de bacterii benefice din intestine. Potrivit cercetătorilor, acesta sunt considerate foarte importante pentru menținerea unui sistem imunitar puternic, după cum relatează publicația Study Finds.

„Am descoperit că strugurii au un efect benefic asupra bacteriilor intestinale, ceea ce este o veste excelentă, deoarece un intestin sănătos este esențial pentru o sănătate bună. Acest studiu ne aprofundează cunoștințele și extinde gama de beneficii pentru sănătate al strugurilor, chiar dacă el întărește beneficiile pentru sănătatea inimii”, a spus profesorul Zhaoping Li.

Strugurii reduc riscul de apariției bolilor de inimă

După studiu s-a constat că strugurii au redus și nivelul de acizi biliari, care joacă un rol esențial în metabolizarea sau procesarea colesterolului.

Strugurii reduc riscul de apariției bolilor de inimă
Strugurii reduc riscul de apariției bolilor de inimă

Iar acest lucru reduce riscul de boli cardiace. Un nivel crescut de colesterol contribuie la înfundarea arterelor și poate duce la afecțiuni grave ale inimii.

Pe de altă parte, se știe că strugurii, la fel ca și merele, dar și alte fructe, conțin antioxidanți numiți polifenoli. Este vorba despre compușii organici prezenți natural în plante, care mențin vasele de sânge sănătoase și flexibile, pentru o bună circulație.

Cercetări anterioare au asociat consumul de struguri cu combaterea cancerului, a bolii Alzheimer și cu creșterea libidoului. Se estimează că bolile cardiovasculare ucid anual aproximativ 17 milioane de persoane din întreaga lume, reprezentând o treime din totalul deceselor.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 17 nov. 2023, 13:20 Autor: Alina Nistor Life
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă