Fructul banal, folosit în diete, care te poate ucide. Specialiștii trag un semnal de alarmă!

Publicat: 16 nov. 2023, 15:39 Autor: Alina Nistor Life
Fructul banal, folosit în diete, care te poate ucide. Specialiștii trag un semnal de alarmă!

Deși are o mulțime de beneficii pentru organism, unul dintre fructele preferate de români poate avea efecte devastatoare asupra organismului și în unele cazuri duce chiar și la deces.

Grapefruit-ul este ideal în curele de slăbire, iar asta pentru că este slab în calorii și conține multe vitamine și minerale esențiale pentru organism. În plus, este o sursă ideală de antioxidanți puternici, care au multe beneficii pentru organism, inclusiv încetinirea procesului de îmbătrânire și îmbunătățirea aspectului pielii.

Pentru unele persoane, însă, consumul de grapefruit și sucul acestuia poate fi interzis din cauza anumitor medicamente prescrise, din cauza reacției dintre substanțele chimice și sucul citricelor. Un studiu publicat în revista Canadian Medical Association Journal arată că anumite medicamente pot interacționa cu grapefruit-ul. Iar efectele pot fi devastatoare pentru organism.

Grapefruit-ul conține substanțe care inhibă citocromul P450

În cazul femeilor, pilulele contraceptive pot interacționa cu grapefruit-ul. De asemenea, în aceeași categorie avem și somniferele, dar și medicamentele pentru anxietate, arată farmacologul Joe Graedon.

Acest lucru se datorează faptului că grapefruit-ul conține substanțe care inhibă citocromul P450, o enzimă pe care corpul o folosește pentru a metaboliza anumite medicamente. Astfel, o persoană poate ajunge să se intoxice fără să își dea seama. Iar în anumite cazuri, interacțiunea dintre cele medicamente și grapefruit poate duce chiar și la deces, atunci când nu se intervine la timp.

“Deoarece medicamentul nu este metabolizat asa cum ar fi in mod normal, vei ajunge la un risc mai mare de intoxicare cu ingredientele lui. De exemplu, dacă vi se prescrie o doză specifică de pilule de tensiune arterială, doza singură este menită să vă mențină tensiunea arterială sub control. Dar daca o luați împreună cu suc de grapefruit sau grapefruit, s-ar putea să obtineți echivalentul a trei, patru sau chiar 10 pastile“, a explicat specialistul.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 16 nov. 2023, 15:39 Autor: Alina Nistor Life
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă