Fitness Mama spune ce să mâncăm de Paste, fără a ne îngrășa

Publicat: 02 mai 2024, 13:53 Autor: ileana.ghinea General
Fitness Mama spune ce să mâncăm de Paste, fără a ne îngrășa

Ina Kishlaru, celebra Fitness Mama, mamă a trei copii, antrenor certificat în fitness, are o carieră de succes, prin programele căreia, din 2019, peste 450.000 de femei au slăbit sănătos și frumos. Tot de atunci  s-a născut și ideea de a crea un proiect, care să reflecte visul ei de a transforma viețile a un milion de femei pe baza metodei create.

Și pentru că mereu vine în ajutorul tuturor, iată că, în preajma sărbătorilor pascale, Fitness Mama te ghidează și în materie de ce și cum să mănânci, în aceste zile, pentru a nu acumula kilograme în plus.

Mic dejun

Recomand, cu tărie, proteine și grăsimi din belșug, iar carbohidrații îi ținem sub control.

Exemple de mese: tartine cu humus și legume proaspete, bruschete coapte cu roșii și mozzarella, ouă: omletă, fierte, ochiuri (consider că toate acele ouă vopsite și decorate se încadrează perfect alături de legume).

Prânz

Proteine alături de carbohidrati: Carne/pește/fructe de mare, alături de o porție de orez/quinoa/bulgur/couscous

Cina

Proteine cu fibre: Friptură de miel sau pui, alături de legume coapte sau de o salată cu multă verdeață. Recomand să evitați cărnurile cu multă grasime.

Atentie!

– mancam in portii mici

– mancam incet

– ne hidratam suficient

– incercam sa fim cat mai activi

Cum ne revenim după abuzurile culinare din perioada Paștelui?

Dacă am facut abuz culinar la masa de sărbatoare, nu intrăm imediat în post negru ca pedeapsă, ci revenim la principii sănatoase de alimentație. Putem exclude, una două zile, carbohidrații (pâinea, orezul, bulgurul, dulciurile) și lactatele sub orice formă. Incercăm să avem mese bogate în proteine (carne/pește/fructe de mare), fibre (verdețuri, legume) și grăsimi sănătoase: nuci de toate tipurile, dar cu moderatie, semințe (in, floarea soarelui, susan, dovleac), avocado.

Apoi, exercitiile fizice nu trebuie sa lipsească, iar necesarul zilnic este de minimum 30 de minute.

RECOMANDARE EXERCITII

 

Publicat: 02 mai 2024, 13:53 Autor: ileana.ghinea General
Pe aceeași temă
×