Filmul „Colectiv” a fost declarat cel mai bun documentar la Zurich

Publicat: 07 oct. 2019, 10:51 Autor: Simona Ciao.ro
Filmul Colectiv a fost declarat cel mai bun documentar la Zurich

Tragedia care a lovit Romania in urma cu patru ani a fost transpusa pe micul ecran.

Filmul „Colectiv”. Filmul regizat de Alexander Nanau a reusit sa castige sambata premiul Golden Eye pentru cel mai bun documentar la cea de-a 15-a editie a festivalului International de Film de la Zurich.

In acest documentar se vorbeste despre tragedia care a lasat o intreaga tara inmarmurita de durere in urma cu patru ani. Astfel ca se relateaza despre cum a pornit incendiul in clubul Colectiv dar si problemele din sistemul medical.

Filmul „Colectiv”

Ce se mai intampla cu dosarul din dezastrul

In documentar apar si Narcis Hogea, tatal lui Alex Hogea, una dintre victimele de la Colectiv, dar si medici de la spitalul de arsi, potrivit agerpres.ro.

Documentarul incepe cu seara zilei de 30 octombrie 2015, cand si-au pierdut viata 64 de persoane, dintre care 27 in incendiul propriu-zis iar restul ulterior, in spitalele din tara şsi din strainatate, iar alte 146 au fost ranite. O a 65-a persoana, care a reusit sa supraveituiasca incendiului s-a sinucis la doi ani si jumatate, in iulie 2017.

Incendiul a izbucnit pe 30 octombrie 2015, in timpul unui concert sustinut in clubul Colectiv de trupa rock Goodbye to Gravity, care isi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Galut este singurul membru al trupei care a reusit sa supravietuiasca.

Premiul pentru cel mai bun a fost atribuit lui „Sound of Metal”, fiind lungmetrajul de debut al cineastului Darius Marder, care a reusit sa castige premiul Golden Eye. In film Riz Ahmed interpreteaza rolul unui baterist care se confrunta cu pierderea brusca a auzului. Premiera a avut loc la Festivalul de Film de la Toronto.

Publicat: 07 oct. 2019, 10:51 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă