Femeile lui Picasso. Cele 7 muze care au dat nastere unor creatii uluitoare: „Pentru mine sunt doua tipuri de femei”

Publicat: 01 May. 2018, 22:30 Life

Femeile lui Picasso i-au devenit acestuia muze si au stat la baza inspiratiei pictorului.

Artistul s-a nascut pe data de 25 octombrie 1881. Femeile lui Picasso au fost cele care i-au inspirat adevarate capodopere acestuia. Pictorul a avut insa o relatie foarte complicata cu toate doamnele si domnisoarele din viata sa. La varsta de 61 de ani, Pablo Picasso a inceput o aventura care a durat 9 ani cu o studenta de 21 de ani. El i-a transmis tinerei urmatorul avertisment: „Pentru mine sunt doua tipuri de femei, zeitele si presul de care iti stergi picioarele”.

Marele artist al secolului XX a avut o relatie foarte complexa si dificila purtatoarele sexului frumos. Femeile lui Picasso au insemnat pentru acesta „masinarii de tortura”, dupa cum le descria chiar el. Desi a avut aventuri cu sute de femei, doar 7 dintre acestea au avut rolul de muza. Doua dintre ele s-au sinucis, pe cand alta a innebunit. Totusi, fiecare dintre femeile lui Picasso a apartinut unei perioade diferite din cariera pictorului.

Pe cat de obsedate deveneau acestea de el, la randul sau, si acesta era dependent de ele. Pablo Picasso a fost descris ca fiind generos, loial si afectuos, atunci cand isi dorea acest lucru. In alte circumstante, el putea deveni extrem de brutal cu prietenii, iubitele, ba chiar si cu strainii.

Continuarea articolului »

Publicat: 01 May. 2018, 22:30 Life
Pe aceeași temă