Ea a fost prima femeie ministru din istoria Romaniei! Avea studii in America si a facut descoperiri revolutionare in medicina. Povestea uluitoare a Floricai Bagdasar

Publicat: 18 Jan. 2018, 16:24 News 3

Presedintele Klaus Iohannis a acceptat nominalizarea PSD-ALDE de premier al Romaniei. Viorica Dancila este pe cale sa devina noul prim-ministru al tarii noastre.

Insa putini sunt cei care cunosc faptul ca Romania a mai avut in trecut o prima doamna ministru. Este vorba despre Florica Bagdasar. In 1946, aceasta devenea prima femeie ministru din Guvernul Romaniei. De profesie medic specialist in neuro-psihiatria infantila, ea a deschis si prima clinica de neuro-chirurgie de la noi.

Nascuta pe 24 ianuarie 1901, la Monastir, in Macedonia, Florica Ciumetti, dupa numele de fata, a venit pe lume intr-o familie de intelectuali macedoneni. Si-a urmat visul de a fi medic si s-a inscris la Facultatea de Medicina din Bucuresti, absolvind in 1925.

Viorica Dancila este pe cale sa devina prim-ministru al Romaniei
Viorica Dancila este pe cale sa devina prim-ministru al Romaniei

Apoi s-a casatorit cu medicul Dumitru Bagdasar. Amandoi s-au perfectionat in America, dupa care au revenit in Romania, unde s-au si stabilit definitiv. Aici, au deschis prima clinica de neurochirurgie. Florica a fost cea care si-a asistat sotul in sala de operatie, la primele interventii chirurgicale pe creier, realizate in conditii improvizate, scrie cultural.bzi.ro.

Continuarea articolului »

Publicat: 18 Jan. 2018, 16:24 News 3
Pe aceeași temă