Femeia care a accidentat mortal două fete a fost reținută. Ce a declarat în fața anchetatorilor

Publicat: 02 mart. 2021, 08:31 Autor: Elena Arhiva
Femeia care a accidentat mortal două fete a fost reținută. Ce a declarat în fața anchetatorilor

Femeia care a lovit mortal o fetiță de 6 ani și o tânără de 20, sâmbătă seara, pe o stradă din cartierul Andronache din București, a fost reținută luni.

Decizia vine după ce legiștii au stabilit că femeia băuse înainte de a se urca la volan. Nu cât să depășească limita pentru încă o infracțiune, însă cu siguranță va atârna greu în ancheta de ucidere din culpă.

La două zile de la tragedia din cartierul Andronache, investigația pentru ucidere din culpă deschisă de Parchetul din Sectorul 2 ia o altă turnură. Inițial, procurorii nu s-au grăbit să ia măsuri în cazul femeii care era la volan, pe motiv că era în stare de șoc, după ce fost bătută de localnici. Expertiza cerută legiștilor a dat însă totul peste cap.

Raportul privind probele biologice care au ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 al Capitalei arată că femeia a consumat alcool înainte să se urce la volan. Rezultatul a fost de 0,60 g de alcool pur pe litrul de sânge. Femeia a fost imediat chemată la audieri și apoi reținută.

O criză de strănut, motivul pentru care a apăsat accelerația

La audieri ar fi declarat că a avut o criză de strănut și de aceea a apăsat cu putere pedala de accelerație. La primele audieri, ea ar fi declarat că a încurcat pedala de frână cu cea de accelerație, întrucât nu șofa prea des, și negase că ar fi consumat alcool.

Femeia, în vârstă de 56 de ani, a fost agresată la locul accidentului și a suferit un șoc. De aceea anchetatorii au lăsat-o în libertate după primele audieri, scrie digi24.ro.

Cele două fete, de 6 şi de 20 de ani, au murit sâmbătă strivite de maşina condusă de ea. Potrivit imaginilor de pe o cameră de supraveghere, mașina nu a dat nicio clipă impresia că ar fi intrat în frânare, ci dimpotrivă, accelerează.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 02 mart. 2021, 08:31 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×