Felicitări, mesaje, SMS-uri, urări de Sfinții Petru și Pavel. Cele mai frumoase texte și poze pentru a-i felicita pe cei dragi

Publicat: 29 Jun. 2020, 12:05 General
Felicitări, mesaje, SMS-uri, urări de Sfinții Petru și Pavel. Cele mai frumoase texte și poze pentru a-i felicita pe cei dragi

29 iunie este o zi importantă pentru români. Aproximativ 500.000 de persoane își serbează astăzi onomastica, de ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel. V-am pregătit cele mai frumoase urări și mesaje pe care le puteți transmite astăzi persoanelor dragi, care își serbează ziua de nume.

Pe cine sărbătorim de Sfinții Petru și Pavel

Pe 29 iunie este sărbătoare mare în calendarul creștin ortodox. Astăzi sunt pomeniți Sfinții Petru și Pavel, ceea ce înseamnă un motiv de bucurie pentru cei care le poartă numele celor doi Apostoli. Aproximativ jumătate de milion de români își serbează astăzi onomastica.

Bineînțeles că nu doar cei care se numesc Petru sau Pavel sunt sărbătoriții zilei. De asemenea, și cei care au primit nume derivate de la cele două își pot sărbători onomastica. Astfel, la bărbați, cele mai cunoscute nume sunt Petre și Paul. Peste 200.000 de români au acest nume. Petru, Pavel, Petrișor, Petruț, Petruș, Petrică, Paulică, Pavelică, Paulin, Petrache sau chiar Patronel sunt alte nume care se sărbătoresc astăzi. Acesta din urmă este foarte rar folosit. Mai exact, doi români poartă acest nume.

La femei, Paula și Petronela sunt cele mai folosite nume derivate de la Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Peste 45.000 de românce poartă numele Paula, iar peste 30.000 se numesc Petronela. Petra, Petruța, Paulina sau Petrița sunt alte nume care sunt sărbătorite astăzi.

Cele mai frumoase mesaje pentru cei care își serbează onomastica

Cu siguranță aveți pe cineva apropiat care își serbează astăzi onomastica. De aceea, v-am pregătit o listă cu cele mai frumoase mesaje și urări pe care puteți să le transmiteți celor dragi, cu ocazia zilei de nume.

Mesaje, felicitări și urări de Sfinții Petru și Pavel:

  • Cu ocazia zilei de nume, iți doresc un munte de sănătate, o mare de iubire și un ocean de fericire!

  • Să ai parte de sănătate, multe realizări și să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La mulți ani, de ziua numelui!

  • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, iți doresc multă sănătate, fericire, tot binele din lume și să ai parte numai de zile senine și însorite!

  • La mulți ani! Sfântul Petru/Pavel să te călăuzească mereu!

  • Îți doresc să zâmbești, pentru că atunci totul va fi bine și vei găsi puterea să răzbați peste orice greutăți. La mulți ani, de Sfinții Petru si Pavel!
  • Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire și prosperitate. La mulți ani!

  • Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare, care să-ți aducă fericire și bucurie. Multă sănătate! La mulți ani!

  • Îți urez la mulți ani, pentru că porți acest nume și fie ca Sfântul Petru / Pavel, pe care îl reprezinți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.
Publicat: 29 Jun. 2020, 12:05 General
Pe aceeași temă