FBI cere ajutorul publicului pentru identificarea insurgenților care au vandalizat Congresul SUA

Publicat: 07 ian. 2021, 09:34 Autor: Elena Arhiva
FBI cere ajutorul publicului pentru identificarea insurgenților care au vandalizat Congresul SUA

FBI face un apel la americani să-i ajute la identificarea persoanelor care au instigat la violență atunci când au vandalizat Capitoliul din Washington, sediul Congresului SUA, relatează Wall Street Journal.

FBI a anunțat că acceptă informații și fotografii sau înregistrări video cu momentele violențelor din clădire și din zona înconjurătoare. Autoritățile încearcă astfel să stabilească cine a încălcat legile federale.

Insurgenții au intrat în Congres în timpul unemanifestații pro-Trump, întrerupând procedurile de validare a alegerii lui Joe Biden ca președinte al SUA. O femeie a fost împușcată mortal de polițiști în interiorul Capitolului și alte trei au murit în timpul protestului.

Dacă ați asistat la acțiuni violente ilegale, vă rugăm să trimiteți orice informații, fotografii sau videoclipuri care ar putea fi relevante la fbi.gov/USCapitol, a anunțat FBI într-un comunicat.

Scopul nostru este să menținem dreptul constituțional al publicului de a protesta, protejând însă pe toată lumea de violențe și alte activități infracționale”, se mai arată în comunicat.

Publicat: 07 ian. 2021, 09:34 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă