Răzvan Oprea este angajat la TNB de peste 2 decenii, dar niciodată nu a trăit din banii de la teatru, având mereu colaborări cum sunt și cele două seriale de la Pro TV – Groapa și Atletico Textila. În interviul exclusiv acordat pentru CIAO.RO, Răzvan Oprea ne-a spus că își dorește să le ofere copiilor experiențe frumoase care se traduc prin călătorii. Spre norocul lui și soția îi împărtășește pasiunea, așa că amândoi investesc cei mai mulți bani în vacanțe.
Răzvan Oprea este tatăl a doi copii și se află la a doua căsătorie. Pe prima soție a cunoscut-o la București, la o reuniune a africanilor din România. Ea este originară din Republica Democratică Congo și s-a stabilită în Capitală. Cei doi au împreună o fetiță, pe Nicole. Au divorțat și au rămas în relații bune, drept dovadă fetița se bucură de prezența ambilor părinți. Pe cea de-a doua soție, Răzvan a cunoscut-o pe scătrile de la TNB și lucrează la o casă de producție de film și televiziune.
Răzvan, cât de important este fotbalul în viața ta? Ai jucat în adolescență? Mai joci acum?
Fotbalul a fost foarte prezent în viața mea încă din copilărie. Am jucat fotbal ore în șir în parcul IOR. Aș putea spune chiar că am făcut sportul ăsta de performanță.
Nu am ajuns fotbalist profesionist până la capăt, dar am jucat toată copilăria, iar apoi am continuat și la maturitate, în ligile inferioare, până la 40 de ani. Alături de Naționala Artiștilor, timp de 20 de ani, am făcut sute de meciuri, turnee și evenimente minunate!
Pentru Leonard, personajul tău din Atletico Textila, ai împrumutat trăsături de la vreun fotbalist român? Ce jucător din țară crezi că ar putea să-i țină locul cu succes lui Leonard?
Sunt mulți fotbaliști români, din păcate, care ar putea să servească inspirație pentru Leonard. El este genul de băiat cu calități fotbalistice bune, dar care fără educație și fără un caracter potrivit, nu poate ajunge unde și-a dorit.
Leonard e un băiat care știe să facă mișto de oricine, să dribleze orice fel de ierarhii și să aducă caterinca de calitate și umorul urban al cartierelor, peste tot. Un tip carismatic și iubit în orice grup. Te enervează, dar îți intră sub piele.
Care este echipa ta preferată de fotbal din țară? În copilărie, care era echipa ta de suflet?
Echipa pe care o iubesc eu este DINAMO! Nu pot să iubesc alt club de fotbal. Dinamo este în sufletul meu, în mintea mea, este un spirit.
Iubesc și alte echipe din Europa, precum Real Madrid, Liverpool, Internazionale Milano. Dar când mă gândesc la fotbal, mă gândesc în primul rând la Dinamo, la Cornel Dinu, la Mircea Lucescu, la Costel Orac, la Gheorghe Mulțescu, la Dănuț Lupu, Ionel Dănciulescu, Ioan Lupescu, Claudiu Niculescu, Marius Niculae, Adrian Mutu… DINAMOO, DINAMOOO!
Cum arată o zi obișnuită din viața ta? Cum împaci viața de familie cu cea de actor?
O zi obișnuită din viața mea înseamnă să încalec calul pe care îl am, să duc copiii la grădiniță și școală, să repet ca actor sau regizor, să joc seara, să cânt… Să respir viața cu nesaț, să mă bucur și să o celebrez în fiecare zi. Încerc, de asemenea, să ajut când pot, să fiu solidar, să fiu un cetățean al lumii. Vreau să las ceva în urmă.
Familia mă susține, dar e greu să fiu adeseori plecat pentru mai multe ore, zile sau chiar săptămâni. Însă, sunt și foarte multe momente pe care le petrec în familie. Suntem foarte uniți și ne iubim.
Pare vreunul dintre copiii tăi că vrea să îți calce pe urme și să intre în lumea actoriei? Dacă ar fi cazul, i-ai susține în acest demers?
Nu pare că vreunul dintre copiii mei vrea să fie artist, deocamdată.
Dacă ei vor alege această cale, nu pot decât să fiu alături de ei și să-i încurajez așa cum au făcut și părinții mei cu mine. Cred că copiii au nevoie de susținere necondiționată și de încredere.
Consider că încrederea în forțele proprii se cultivă în familie. Una dintre datoriile mele ca părinte este să le spun mereu copiilor mei că trebuie să încerce și să nu renunțe ușor.
Un părinte trebuie să aibă atât rolul unui mentor, cât și cel al unui prieten față de copiii săi. Bineînțeles, nu în sensul de a fi exagerat de amical cu copilul. Copiii au nevoie și de autoritate, care să le modeleze caracterul. Iar pe lângă toate acestea, este nevoie să insufli copilului încredere și dorința de a încerca și de a nu renunța după primele eșecuri. Deoarece, eșecul este vital în construirea unui om.
De ce ar trebui cei de acasă să urmărească Atletico Textila pe VOYO?
Umorul este atât de necesar în orice epocă, în orice societate, în orice moment. Atletico Textila este un serial care aduce umorul urban în casa celor care vor să se bucure de caterinca spumoasă a cartierelor din orașele noastre mari. Fotbalul este un pretext pentru întâmplări pline de un comic exploziv.
Nu este o producție dedicată strict celor care au habar de fotbal, pentru că ce se întâmplă în serial are o legătură pur tangențială cu jocul de fotbal. Însă, are o puternică legătură cu lumea din spatele acestui sport, iar această lume pitorească este de un comic nebun.
foto: PR PRO TV