EXCLUSIV | Radu Ștefan Bănică, la brațul unei blonde! Cine este artista care „i-a dat curaj”: „Noi ne-am cunoscut făcând muzică”

Publicat: 09 iul. 2024, 11:50 Autor: Andreea Archip Vedete

Bianca Tilici este pasionată de muzică și, după 10 ani de consecvență, tânără artistă culege roadele muncii sale. Se bucură de colaborări cu diverși artiști, precum Liviu Teodorescu, Fly Project și, mai nou, Radu Ștefan Bănică. Cei doi au reinterpretat piesa „Tu n-ai avut curaj”, aducând astfel un omagiu în memoria fetei cu părul de foc, Mădălina Manole. În interviul exclusive acordat pentru CIAO.RO, Bianca Tilici ne-a povestit cum a ajuns să colaboreze cu fiul lui Ștefan Bănică, despre provocările întâmpinate la început de drum, dar și despre faptul că muzica a devenit profitabilă pentru ea după un deceniu de muncă și perseverență.

Bianca Tilici face parte din noua generație de artiști, are un timbru vocal special și este entuziasmată în ceea ce privește evoluția carierei sale. După colaborări de succes cu artiști cunoscuți, tânăra din Galați își dorește să se concretizeze încă un duet cu Radu Ștefan Bănică, alături de care a pregătit mai multe piese într-o tabără de creație. Dincolo de colaborarea profesională, cei doi au aniversat și primul an de prietenie.

Bianca Tilici despre colaborarea cu Radu Ștefan Bănică: “Am fost într-o tabără de creație, acolo ne-am cunoscut mai bine”

Cum se anunță vara asta pentru tine pe plan muzical?

Este plină. Am făcut cu Radu Ștefan Bănică o reinterpretare la piesa Mădălinei Manole, Tu nu ai avut curaj. Eu zic că vara asta o să avem și o colaborare pe o piesă originală.

Cum a pornit această colaborare? Cum v-ați gândit la Mădălina Manole?

Noi ne-am cunoscut făcând muzică. Practic deja putem spune că sărbătorim un an de prietenie. Am și fost într-o tabără de creație, acolo ne-am cunoscut mai bine și chiar suntem similari. El a venit cu ideea la această piesă, dar noi în acea tabără, despre care spuneam, am mai făcut multe piese și chiar sunt foarte bune și sper să fie un duet.

Bianca Tilici: “Pentru mine este un vis devenit realitate”

Ai avut și o colaborare cu Fly Project.

Pentru mine este un vis devenit realitate. Acum 6 luni manifestam, îmi spuneam: eu vreau ca anul acesta să am o colaborare cu Fly Project, pentru că este artistul meu preferat. Și ca să vezi 6 luni mai târziu am scos “Soarele pe strada mea”, avem și un  super clip și chiar este o piesă de vară.

Care sunt provocările de care te-ai lovit la început de drum?

La început de drum, să știi că lumea pare că nu te ia în serios. Eu am avut noroc pentru că atunci când m-au ascultat și Liviu Teodorescu și Fly Project, mi-au zis: “Uau, Bianca, ce voce ai!” Și chiar au fost colaborări făcute așa cu sufletul, pentru că ne-am potrivit din punct de vedere muzical și piesele chiar au ieșit foarte bine și au și performat. Pentru un artist la început o piesă cu aproape 600.000 de vizualizări este mai mult decât mi-am putut dori.

Bianca Tilici: “Eu am început să cânt de la 13 ani și este o investiție și de timp și financiar”

Dar din punct de vedere financiar, când a devenit profitabilă muzica pentru tine, să te poți întreține?

Sincer, acum, cam după 10 ani. Eu am început să cânt de la 13 ani și este o investiție și de timp și financiar, dar, sincer, roadele la un moment dat se văd și mă bucur tare mult că am reușit să ajung până aici.

În ce plănuiești să investești banii?

Mi-aș dori foarte mult o mașină, pentru că sunt pasionată. Am avut o mașină, însă am eu în plan acolo o mașină mai sport. Pe lângă mașină, bineînțeles o casă, și, cine știe, o gentuță drăguță, pentru că suntem fete.

Cum faci să îți temperezi inițiativele de a investi în haine. Se spune că o femeie niciodată nu are haine de ajuns.

 Așa este.  Mereu mă gândesc: chiar am nevoie de asta? Cumva am încercat să-mi creez o garderobă capsulă, fiecare piesă să se potrivească cu cealaltă, în așa fel încât să nu ajung niciodată: măi, dar eu nu am purtat niciodată asta!

Foto: Instagram

Publicat: 09 iul. 2024, 11:50 Autor: Andreea Archip Vedete
Pe aceeași temă
×