EXCLUSIV | Mario Joy începe procesul cu fostul impresar! Ce sumă are de recuperat: „Timp de 5 ani nu am văzut nicio factură”

Publicat: 21 aug. 2023, 16:22 Autor: Dora Bazavan Vedete

Mario Joy, artistul care a făcut furori cu piesa “California” acum 7 ani,  pregătește multe surprize pentru cei care îl ascultă mereu cu drag. El s-a împrietenit cu băieții de la East 17, aflați în România pentru un concert la Râmnicu Vâlcea, așa că au pus țara la cale și e foarte posibil să lucreze împreună la o piesă. Pe 29 septembrie, Mario Joy are prima înfățișare într-un proces pe care i l-a intentat fostului său manager și ne-a povestit exact pentru Ciao.ro câți bani are de recuperat și dacă este sau nu vorba de un milion de euro!

Mario, cum a fost întâlnirea cu East 17?

Foarte mișto tipii, foarte de treabă și foarte deschiși, foarte calmi și m-au surprins pentru că m-au invitat la ei în rulotă și m-au surprins, mi-au zis să beau ceva cu ei, dar le-am spus că nu pot pentru că sunt cu mașina.

Adică i-ai refuzat? Nu se poate!

Am refuzat East 17, da, n-am băut cu ei (râde)! Dar mi-au lăsat și un e-mail, mi-au zis să le trimit ceva piese, ce am pe calculator, ce am lucrat, poate, cine știe,  se leagă ceva, o frumoasă colaborare între noi!

Mario Joy începe procesul cu fostul impresar!

Deci tu ai vrut să faci o poză cu ei, aici la We Love Music Festival, pentru că îi ascultai de copil, și ei te-au invitat la ei în rulota pregătită special pentru  East 17, în backstage!

Da! Și uite cum este viața, că dacă îți dorești ceva și insiști și muncești, se pot întâmpla lucruri frumoase și chiar, cine știe, poate reușim să facem o piesă împreună! Ar fi wow!

Ai fost pentru prima dată pe scenă We Love Music Festival de la Râmnicu Vâlcea, aflat acum la a doua ediție! Ți-a plăcut?

Da, pentru prima dată și chiar mă bucur pentru că energia oamenilor este foarte tare. Susțin fiecare artist care urcă pe scenă și asta e mișto, asta înseamnă că lumea  iubește muzica aici și distracția! Și chiar m-am bucurat!

Tu vrei să scoți acum o piesă nouă care să egaleze cumva sau să fie chiar mai tare decât “California”, nu?

Doamne ajută! Știi cum e? Când ai un hit atât de mare, te urmărește toată viața! Nu doar pe mine și aici este exemplul tuturor artiștilor care au avut hituri mari și au fost urmăriți de asta ani de zile, iar eu îmi doresc, într-adevăr, să scot o piesă măcar la nivelul ăla sau la jumătate, să mai cânt și altă piesă în deschidere. În luna septembrie lansăm ceva asemănător piesei “California”. După 7 ani! Și așa e la modă să faci remake-uri. Venim cu ceva nou pentru toți oamenii și fanii mei cărora le-a plăcut piesa “California”.

Ce țară îi place

Unde te-ai simțit cel mai bine, în afară de România? Pe care scenă în lumea asta?

Peste tot e frumos dar, într-adevăr, îți rămân unele concerte… De exemplu mi-a plăcut mult la Europa Plus în Belarus, pentru că oamenii au venit și pentru mine,  m-au așteptat fanii în fața hotelului. Când am ieșit au sărit pe mine să facem poze. Mi-a plăcut și în Kiev, mi-a plăcut și în Turcia, mi-a  plăcut și în Egipt! Să mai zic?

A fost frumos chiar și în Lituania, energie frumoasă! Și în România mi-a plăcut, uite, și aici, la Râmnicu Vâlcea e frumos! Este important ca oriunde te duci  oamenii să îți transmită energia lor, pentru că atunci te face pe tine să mergi mai departe și mai sunt momente când îți vine să zici nu prea merg lucrurile sau nu merg cum îmi doresc și atunci când ai un eveniment și îi vezi pe oameni că te plac și vin la tine să faceți poze și să vorbească cu tine, te face să mergi mai departe.

Ce sumă are de recuperat

O iei cu tine pe soția ta când mergi la concertele din afara țării?

O singură dată am fost cu ea, în Bulgaria, la Varna, unde am avut un concert. Nu prea obișnuiam să o iau cu mine înainte la concerte în străinătate pentru că aveam alt management, aveam un număr limitat de bilete de  avion, dar să dea Dumnezeu să o iau la evenimente foarte mari.

Dintre voi doi cine este cel mai gelos în relație?

Cred că la început ea era geloasă pentru că plecam de acasă, știi cum e! Dar acum, suntem căsătoriți  deja de doi ani, noi fiind împreună de 10 ani, a trecut deja perioada aia.

Presupun că după atâta timp vă doriți și moștenitori!

Normal! Toată lumea ne întreabă! Și părinții, în general, își doresc foarte mult un nepot de la noi, dar cum vrea Dumnezeu! Ne dorim! Când o să se întâmple, se întâmplă!

Spuneai că ești în proces acum cu fostul tău manager și prima înfățișare va fi pe data de 29 septembrie! De ce vă judecați? Este vorba de un milion de euro pe care tu ar trebui să îi recuperezi?

Nu! Un milion de euro a generat proiectul Mario Joy! Eu am 50% din suma asta. Acum vedem dacă e mai mult de un milion sau mai puțin! Nu am toate datele astea pentru că firma lui se ocupă de contracte, licențieri și tot ce înseamnă încasări și eu nu am văzut nicio factură niciodată.

„Timp de 5 ani nu am văzut nicio factură”

De cât timp?

Timp de 5 ani eu nu am văzut… Am cântat la concerte la care el îmi spunea că încasa o sumă și de fapt era altă sumă mai mare.

Și primeai bani mai puțini?

Exact, da!

Ziceai chiar că ești nemulțumit  că mergi cu o mașină…

Nu, mașina e ok, nu mă feresc, merg cu un Clio care e mașină bună, merge foarte bine prin România, doar că unii oameni au pretenția să te vadă într-un  Mercedes, BMW… Eu am trecut de etapa asta, nu-mi pune eticheta mașina…

Deci ești curios să vezi ce se va întâmpla și cât o să dureze procesul!

Sunt curios! Are numărul meu, ar putea să mă sune!

Ce va face cu banii

Ai vrea să încheiați amiabil?

Păi eu i-am spus de la început, înainte să ajungem aici, să ne înțelegem așa, dar dacă el nu a înțeles, nu am ce să fac!

Ce ți-ai lua cu banii ăștia dacă i-ai recupera într-un final?

Trebuie să îi recuperez, nu există să nu îi recuperez! Eu știu că am toate dovezile clare, mai clare ca lumina zilei și o să îi câștig doar că la noi totul se mișcă puțin mai greu, dar o sa îi recuperez! Primul lucru cred că o să ne luăm și noi casa noastră, pentru că așa suntem noi, românii, să ne luăm casă. Și apoi nu știu, da, o să îmi iau o mașină mai bună dar nu vreau să investesc prea mult în  lucrurile astea. O să-mi mai aranjez studioul, o să-mi mai cumpăr scule, că asta îmi place și poate ne deschidem și noi ceva, încercăm să fim și noi antreprenori. Am niște gânduri.

În ce ai vrea să investești?

Înainte ziceam că vreau să îmi fac shaormerie dar sunt prea multe  în București! Acum, nu știu, nouă ne place mult cafeaua și atunci o cafenea cred că ar fi potrivită!

Publicat: 21 aug. 2023, 16:22 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×