Exclusiv| Ioana Tufaru Mardare, vacanță de 23 de zile pe litoral! Câți bani cheltuiește

Publicat: 24 Jun. 2021, 13:46 Vedete

Ioana Tufaru Mardare, vacanță de 23 de zile pe litoral, alături de soț și copil.

Ioana Tufaru Mardare, vacanță de 23 de zile, la mare, alături de soțul ei, Ionuț, și fiul lor, Luca. Fiica Andei Călugăreanu merge pe litoral în fiecare an, în iunie, când sunt prețuri mai accesibile. De această dată, Ioana și Ionuț și-au luat cazare pentru 22 de nopți. Mai exact, cei 3 vor petrece aproape o lună la malul mării, în vacanță. Ca și buget, au unul restrâns, cheltuiesc puțin, asta pentru că gătesc la bucătăria de care beneficiază la pensiunea la care sunt cazați, iar la terasă sau restaurant, merg de 2-3 ori pe parcursul întregului concediu.

Ioana Tufaru, 2200 de lei cazarea la mare

Reporter: 10, 20, 30 de zile… Cât stați în vacanță?

Ioana Tufaru Mardare: 22 de zile, la mare, la Costinești, locul cel mai drag nouă. Așa stăm în fiecare an, foarte mult… pentru că este singura noastră vacanță, dacă vrei, într-o perioadă mai cu buget redus, cum avem noi.

Reporter: Cât costă o noapte de cazare?

Ioana Tufaru Mardare: Acum, în perioada asta din iunie, 100 de lei pe noapte, după aceea, sigur, fiind sezon, prețurile cresc, în funcție de lună, în iulie e mai mult, în august și mai mult. Noi am plătit 22 de milioane pe 22 de nopți.

 Reporter: Cam cât cheltuiți într-o vacanță de 23 de zile?

 Câți bani cheltuiește Ioana Tufaru Mardare, cu familia, în 23 de zile la mare?

Ioana Tufaru Mardare: Exceptând cazarea, undeva la 1000 de lei, 1200 de lei, cam așa. Pentru că aici nu sunt foarte multe chestii care să te facă să cheltuiești. Singurele lucruri care te atrag sunt terasele, restaurantele. Dar eu am spus-o și o să o spun de câte ori va fi nevoie: se poate sta la mare și cu bani puțini, dacă ai cap. Noi avem bucătăria în curte, la cazare, cu aragaz, cu tot, gătim. Nu gătesc în fiecare zi. Dacă am făcut o oală mare de mâncare, ei au 3-4 zile din ea. Eu mănânc ca vrabia, că se știe, inelul meu gastric nu-mi permite să mănânc foarte mult. Seara mai încropesc un piure cu cârnăciori, dimineața o omletă… sigur că și noi mai mergem câteodată în perioada vacanței de 2-3 ori la o terasă. Mai simți nevoia să mai stai să mai bei un frappe… frappe nu știu să fac, probabil dacă aș ști să-l fac, nu l-aș mai cumpăra nici pe ăla.

 Ioana Tufaru gătește în vacanță

Sunt zile când, sinceră să fiu, mă duc la plajă și nu iau șezlonguri, stau direct pe prosop. Nu m-a născut mama în șezlong la plajă.  Pe vremea când veneam eu cu mama, de băteam litoralul, că veneam în fiecare an și stăteam câte două luni, cât avea ea turneele, pe vremea aia nu erau șezlonguri, stăteam direct pe prosop, pe cearșaf, și nu mai murea nimeni. Deja vorbim de fițe. Multă lume nu mă crede că eu stau cu bani puțini așa mult la mare. Și le spun: “Da, fată, dar eu gătesc. Nu mă duc în fiecare seară la restaurant”. Și ele spun: “Aaa, păi ce, nu gătești destul acasă? Mă duc și eu la relaxare…”. Ei, atunci mergi și cheltuiește 300 de lei la o masă, pe seară, la restaurant, dacă te ține bugetul.

 Reporter: Cum vă descurcați cu banii? Din ce câștigați?

Ioana Tufaru Mardare: Ehe… acum e puțin mai greu pentru că Ionuț nu mai lucrează fiind cu problemele de sănătate. A fost internat, va trebui să se mai interneze o dată. Apoi poate să-și facă pensie pe caz de boală. Trăim din alocația băiețelului, 214 lei, din pensia mea de 800 lei, sper să începem și la teatru, că și de acolo mai veneau niște bănuți. E ok, cât de cât, marele nostru avantaj este că noi acolo unde stăm, la Dl Becali, nu plătim chirie, întreținere, dări.

Ioana Tufaru: „Nu ne-am dus o dată la dl Becali să-i cerem un leu”

 Reporter: Cum se simte Ionuț? Ce probleme de sănătate are… 

Ioana Tufaru Mardare: Are 4 boli cronice, are fibrilații la imimă, aritmii, și altele… E atent, s-a ferit, nu a prea stat în aglomerație. Până ne-am vaccinat, după aceea, a început să mai iasă.

Reporter: Va mai ajută dl Becali și în alt sens, poate cu bani, alimente?

Ioana Tufaru Mardare: Noi stăm de 6 ani la el (într-unul din complexurile pe care le deține și în care locuiesc oameni neajutorați sau fără posibilități financiare – n.r.), nu ne-am dus o dată să-i cerem un leu. Și poate am avut nevoie, dar nu ne-am dus. Ne mai dă, de exemplu, când încep copiii școala sau grădinița, câte 200 – 300 lei, trimite pe cineva la ușă și ne împarte. De Crăciun, de Paște, ne mai dă carne, porc și respectiv miel. Și cam atât.

Dar nici n-aș avea pretenția să ne dea mai mult pentru că e mare lucru în ziua de azi cineva să-ți dea un acoperiș deasupra capului, unde să stai, și să nu plătești 1 leu la nimic. Noi, ce ne plătim… telefoanele, că avem abonamente, și cablu. Omul n-are nicio obligație să-ți plătească și cablul, și așa-ți plătește tot… și avem condiții bune: apă caldă, lumină, căldură. Alți oameni muncesc și jumătate din salariu îl dau pe chirii, întrețineri și așa mai departe. De asta spun… ne descurcăm. Mai este și nașa lui Luca, Ilinca, ea ne ajută tot timpul, de câte ori avem nevoie. Ne este alături. Dacă îi spun “Mai am 2-3 zile până iau banii, am rămas fără, ajută-mă”. Ori îmi dă bani și nu mi-i mai cere înapoi, sărăcuța, ori mergem la supermarket și-mi cumpără mâncare.

Ioana Tufaru Mardare locuiește de 6 ani într-o garsonieră de-a lui Gigi Becali

Reporter: Aveți spațiu suficient în garsonieră?

Ioana Tufaru Mardare: Ooo, e mare. În viața mea n-am văzut baie la garsonieră, în așa hal de mare. Crede-mă că dacă mă supăr, pot să-mi pun și un pat acolo să dorm. Atât este de mare baia.

 Reporter: Vă mai doriți și al doilea copil?

Ioana Tufaru Mardare: Sincer, n-aș prea mai vrea, dar n-aș nice nici nu. Ce-o vrea Dumnezeu. Cel mai frumos dar de la Dumnezeu… este acesta, un copil. Dacă o să fi să fie, da… dacă nu, nu. Sincer, n-aș mai vrea pe al doilea pentru că sunt vremurile care sunt, e foarte greu să ții un copil în ziua de azi.

Reporter: Au apărut zvonuri că vreți să divorțați… Vă certați des?

Ionuț Mardare: Ioana e o femeie extraordinară, o soție iubitoare. Ne iubim ca la început. Noi nu prea le avem cu certurile.

Ioana Tufaru Mardare: Atunci când avem discuții contradictorii, pasul spre împăcare îl facem amândoi. Lăsăm de la noi, ne pupăm și începem să râdem.

Asta cu divorțul este cea mai mare porcărie pe care am auzit-o vreodată. Nu știu cine scoate aberațiile astea. Nici vorbă de divorț. Păi ce, ne-am cununat ca să divorțăm? În septembrie avem 2 ani de la cununie, suntem de 6 ani împreună. Nici discuție de așa ceva. Nici vorbă.

 

 

 

Publicat: 24 Jun. 2021, 13:46 Vedete
Pe aceeași temă