Fetița Ginei Pistol, în pericol? Mare iubitoare de animale, iubita lui Smiley a fost criticată pentru că nu o izolează pe Josephine

Publicat: 17 Apr. 2021, 18:30 Vedete

Gina Pistol ține pisica, pe nume “Gosha”, așa cum o alintă vedeta, lângă bebelușa ei și a lui Smiley, micuța ce a venit pe lume de doar câteva săptămâni. 

 Pisica Ginei Pistol în pat cu fetița nou-născută?

Gurile rele spun că părul animalelor de companie ar fi periculos pentru copii. Mai mult, și Gina s-a confruntat cu astfel de întrebări pe conturile ei de socializare unde fanii o întrebau dacă “renunță” la pisica, Norvegiană de pădure, odată cu venirea pe lume a micuței ei sau aproape au “certat-o” își lasă pisica în apropierea bebelușei și că ar supune-o unor riscuri. E drept, proaspăta mămică, a pus câteva video emoționante pe instastory unde se vede că pisicuța stă la picioarele micuței ei, că și cum ar “pazi-o”.

Dezbaterea pe această temă este uriașă, unele mămici spun că pisicile trebuie să crească în preajma copiilor fiindcă îi ajută să se dezvolte, altele susțin că părul de pisică este extrem de periculos pentru copii, mai ales dacă este înghițit.

Este sau nu periculos părul de animal pentru copii?

Ei bine, lucrurile par să stea cu totul altfel, conform specialiștilor. Studiile arată că expunerea bebeluşilor la animalele de companie în primele lor luni de viaţă poate stimula sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor.

„S-au făcut studii legate de așa zisul risc al expunerii copiilor la părul de animale de companie și s-a văzut că acești copii care în primii ani de viață au venit în contact cu animale de companie, sunt de fapt protejați pentru a dezvolta boli alergice ulterior în viață. Așa zisa teoriei a igienei. Suntem mai dispuși să facem boli alergice, atunci când vorbim de un mediu controlat, igienizat excesiv și cu substanțe foarte puternice.

Nu e nevoie atunci când vine un nou născut să se renunțe la animalul de companie sau să se dea altcuiva pe o perioadă de luni… este foarte, foarte greu de ajuns la măsurile acestea radicale. Putem face lucruri și putem, de exemplu, când vine un nou născut, să creem o zonă limitată în care animalul de companie să nu ajungă”, spune Mihaela Niţă, medic pediatru, scrie digi24.ro.

Totuși, animalul de companie trebuie dus frecvent la veterinar pentru a i se face controale și vaccinurile necesare.

„Animalul trebuie văzut de un medic înainte să îl vadă copilul, testat de boli care nu pot fi tratate, pregătit din punct de vedere al sănătății pentru intrarea în casă și abia după aceea prezentat copilului, dacă vorbim de situații în care sunt copii. Vaccinat, se recomandă să îl luăm gata vaccinat, deparazitat intern, deparazitat extern, și un control să ne asigurăm că animalutut este de cursă lungă și putem să lucrăm cu el.”, spune Mihai Budai, medic veterinar, scrie digi24.ro.

Dacă pisica este vaccinată, stă în casă tot timpul, nu există riscul de transmitere a unor paraziți

Trebuie respectate cu stricteţe toate termenele care ţin de vaccinat, deparazitat sau igienă. Întârzierea sau omiterea acestora poate avea efecte grave asupra sănătăţii copilului şi a întregii familii.

„Cea mai frecventă situație ne umplem de paraziți externi: purici, căpușe. Bolile mai grave, boli de piele: fricofictie, microspolium care se iau la copii, copiii la noi, noi la prieteni și am umplut tot cartierul. Toxoplasmă, chlamydia de la pisică… Vrem să avem copiii și nu știm de ce? Nu ne-am ocupat de pisică și am luat. Adică sunt boli cu urmări neplăcute pe care le putem lua fără să respectăm acei simpli pași la achiziție și situatiile de control de după”, mai spune Mihai Budai, medic veterinar, conform aceleași surse.

Totuși, pisica ar trebui ținută doar în casă, se pare.

“Dacă pisica ta este vaccinată, stă în casă tot timpul și nu este hrănită decât cu mâncare specială, nu există riscul de transmitere a unor paraziți. În cazul în care locuiești la casă și ai pisici care trăiesc în libertate, atunci riscurile să iei tu sau copilul tau paraziții respectivi sunt mai mari și în acest caz se recomandă  ca pisicile să nu intre în casă sau să intre în contact cu copilul. Un examen la veterinar va duce la scăderea acestor riscuri”, scrie sfatulmamicilor.ro.

Dacă înainte Gosha, pisicuța Ginei Pistol, mai ieșea în curte la aer, acum probabil, de când a venit pe lume micuța ei, animalul de companie stă numai în casă. Gina este extrem de atașată de Gosha, pe conturile ei de socializare, vedeta punând adesea imagini cu ea, sau story-uri. Este adevărat că în majoritatea, Gosha apare în curte, însă probabil acum nu mai iese din casă, iar controalele la veterinar sunt regulate.

Foto: Arhivă CIAO.RO / Instagram Gina Pistol

Publicat: 17 Apr. 2021, 18:30 Vedete
Pe aceeași temă