EXCLUSIV| Cum se simte acum Rona Hartner după ce a învins cancerul: „Norocul meu a fost că Dumnezeu mi-a demascat boala și mi-a arătat-o măcar în ultimul ceas! Eram în faza 3 A!”

Publicat: 29 Jul. 2020, 09:36 Vedete

La 47 de ani, Rona Hartner a învins boala cumplită pe care a descoperit-o în ultimul ceas! Și bine a făcut! Vedeta s-a refăcut complet, după cum spune chiar ea într-un interviu exclusiv pentru Ciao.ro! Se roagă mult, merge în vacanțe de reculegere în tăcere, face slujbe electro online, împreună cu soțul ei, Herve, și are multe proiecte frumoase în desfășurare. Așa cum era de așteptat, pandemia a afectat-o și pe artistă, însă este optimistă și abia așteaptă să vină în România, aici unde vrea să joace în propriul film!

Reporter: Cum sunteți acum în Franța? S-a relaxat situația pe acolo? Care sunt condițiile? Puteți călători?

Mai putem călători în interiorul Franței, nu prea are nimeni curajul să meargă nicăieri. Noi în sudul Franței aveam foarte mulți turiști în perioada asta și acum efectiv nu e nimeni, este foarte ciudat. Este pentru prima oară când avem toată plaja numai pentru noi! Apa e transparentă, e foarte frumoasă dar nu e niciun turist…e puțin ciudat! Lumea e ok în aer liber dar când intrăm în mașini, magazine, farmacii, în general în locuri închise, trebuie să purtăm masca pentru că este periculos și epidemia este în continuare în Franța, în locuri mai mici iar spitalele sunt sătule de  alarmă, așa că lucrează mai discret, dar e clar că sunt încă bolnavi.

Aici au mai scăzut cazurile de îmbolnăvire, dar se pare că peste o săptămână se introduc măsuri mult mai drastice și este posibil ca la începutul lui august să o luăm de la capăt cu starea de alertă. Pe mine mă dă peste cap treaba  asta pentru că în septembrie trebuia să vin în România să filmez un film pentru arte și sunt destul de blocată aici.

Aveam un proiect foarte frumos la care scriu de un an și jumătate, a fost aprobat, tot, sper să îl putem face dar încă nu e sigur. Am scris un scenariu și joc în filmul respectiv, despre sufletul românesc! Îl filmez cu o echipă mică, în România. Vrem să circulăm la bordul unei Dacii 1300 retro, trebuie să facem turul României să căutăm practic sufletul românesc, vizitând mai multe comunități românești pentru că ceea ce ne face pe noi mai mult români este faptul că suntem un amestec extraordinar de 32 de naționalități, ceva ne unește pe toți, chiar dacă suntem foarte diferiți, și ne face să avem un suflet românesc!

Este un film de 57 de minute numai despre mine cum merg în această căutare, cu o echipa franceză, o să avem și o echipă tehnică din România, este o idee originală a mea!

Proiecte pe TV în România ați mai avut sau urmează?

Trebuia să fiu la „Te cunosc de undeva” dar nu s-a putut din cauza epidemiei.  în momentul actual totul este în stand by, nu am deocamdată nicio emisiune în România, dar lucrând totodată la multe proiecte în Franța, nu am cum să vin deocamdată. Să vedem ce se mai întâmplă prin toamnă.

La concerte și altfel de evenimente s-a dat drumul în Franța?

Nu sunt deloc concerte! E cam trist  pentru că de obicei erau niște festivaluri extraordinare și nu e nimic în perioada asta pe Coasta de Azur, este foarte liniște!

Financiar vorbind, ați pierdut mult dacă nu au mai fost proiecte în perioada asta?

Da, foarte mult! Am pierdut aproape 20 de concerte pe care trebuia să le fac  între martie și iulie, iar în august vroiam să fac o pauză pentru că trebuia să plec să filmez în România. Acum mă gândesc să nu pierd și filmul din septembrie! S-au pierdut foarte mulți bani, proiecte, sunt în stand by! Dar am scos un album online cu rozariul pe care l-am făcut cu soțul meu, Herve, rozariul electro,  cu care ne-am rugat foarte mult în timpul pandemiei și am avut un milion de view-uri pe pagina mea de Facebook  cu aceste rugăciuni, iar acum lucrăm la  mai multe videoclipuri și la lansarea care trebuia făcută în  martie. Discul nostru va fi lansat în Franța abia în luna octombrie sau în noiembrie. Nu pot să estimez pierderile pentru că eu cu  Herve am cântat foarte mult online, iar Franța plătește aceste concerte online, deci noi toți artiștii care am cântat online, spontan, până la sfârșitul lui august, tot ce cântăm online acasă este plătit de către Sacem (n.r.: Societatea compozitorilor, autorilor, editorilor si fondatorilor de muzica din Franța).

Noi am pierdut dar am câștigat aceste concerte online și astfel s-ar putea să echilibrăm până la urmă! Ar fi foarte bine, de-aia nu vreau să fiu pesimistă și să spun ce sume enorme am pierdut când nu știu ce aduce ceasul!  De ziua Franței am făcut o slujbă electro pentru un tânăr, am scris noi o slujbă în timpul pandemiei pentru că nu aveam voie să mergem la biserică și vroiam să  citim cuvântul lui Dumnezeu acasă și să ne împărtășim spiritual. Toate slujbele electro, toate rugăciunile, concertele, noaptea sau ziua, toate creațiile sunt practic declarate iar Franța a găsit un fel de a plăti artiștii care  concertează și lucrează online în această perioadă așa că până la sfârșitul lunii august s-ar putea să câștigăm tot ce am pierdut până acum cu concertele pe care le-am anulat.

 Cum stați cu sănătatea acum? Cum vă simțiți?

Am fost la ultimul control iar doctorul a fost foarte încântat de analizele mele, totul e în regulă,  mi-a zis că sunt pe calea cea bună, că nu mai am deloc transaminazele crescute, că nu am nicun semn că aș mai avea vreo tumoare dar că mă ține sub observație și  aș mai avea următorul scanner de-abia  în decembrie, mă monitorizează din 6 în 6 luni. Acest cancer de colon se vindecă, asta vreau eu să transmit oamenilor și să fie și ei cât se poate de atenți. Trebuie făcute analizele din timp, obligatoriu în România pentru că a fost Cernobâlul aproape, Doamne ferește să nu fie vreun cancer. Acest cancer este enervant într-adevăr și e operabil deja, are o chimioterapie destul de suportabilă și se vindecă. Asta este singură chestie, este unul din puținele cancere care  chiar se vindecă și e păcat de Dumnezeu să nu-l descoperim la timp. Eu l-am descoperit târziu și tot am scăpat! Norocul meu a fost că Dumnezeu mi-a demascat boala și mi-a arătat-o măcar în ultimul ceas! Eram în faza 3 A! Mai urma 3 B și 4 și asta era metastaza peste tot. Cancerul era foarte avansat dar eu zic că e Providență, e mâna Maicii Domnului și a tatălui meu din Paradis. Dacă descopeream boala peste 2-3 ani era prea târziu!

 Cum vă întrețineți acum?

M-am apucat de dans! Sh’bam, zumba, am o profă de dans, de modern jazz, de fapt, și care lucrează altfel coregrafiile de sport. Le face altfel, chiar ca o dansatoare de modern jazz. Deci pot să spun că fac chiar modern jazz cu elemente de sh’bam, zumba  și altele. Am pierdut deja două talii, nu mă cântăresc, nu știu câte kilograme am, deja înseamnă foarte mult că am slăbit două măsuri în talie. Nu vreau să mă cântăresc, dar o să o fac maxim peste 3 luni. Mă simt foarte bine, am un tonus extraordinar de când am reluat sportul, dimineața la 6.30 sunt în picioare. Sper să nu mai revină cancerul. Merg puțin și la plajă, că e aproape de casă, lucrez.

 Dacă aveți marea aproape, mai plecați în vacanță?

 Da, mă duc la o reculegere în tăcere, timp de 5 zile cu soțul meu. Mergem să ne rugăm în tăcere în Burgonia, acolo unde a apărut Sfânta inima a lui Iisus. Este un loc foarte mare și avem nevoie măcar o dată pe an să facem o reculegere în tăcere pentru că în această reculegere în tăcere se întâmplă niște lucruri miraculoase. Eu mi-am descoperit boala de fapt după această reculegere în tăcere. Ultima oară am făcut-o acum un an și jumătate și atunci s-a demascat boală, este foarte benefic pentru că e fapt vorbești cu Dumnezeu față în față, te rogi, îl pui primul în viața ta, pentru că în viață primul pe listă trebuie să fie Dumnezeu, apoi ești tu și cu persoana ta, după care soțul, după care sunt copiii și apoi afacerea, banii și așa mai departe. Dacă nu ai ordinea ca lumea pusă în viață și totul este invers atunci este haos iar haosul este… Știi că în Biblie porcul este considerat animalul haosului, de aceea este interzis să îl mănânci…Contează foarte mult să punem lucrurile în ordinea lor.

Publicat: 29 Jul. 2020, 09:36 Vedete
Tags:
Pe aceeași temă