Cătălin Botezatu, bilanțul celor mai mari regrete din viața lui: „Am crescut foarte multe fete, femei, și s-a ales de cele mai multe ori praful!”

Publicat: 31 dec. 2021, 21:09 Autor: Dora Bazavan Vedete

A fost un răsfățat al sorții până acum și nu i-a lipsit absolut nimic! L-ar completa însă o femeie așa cum și-ar dori-o și o descrie în interviul de sfârșit de an pentru CIAO.RO. Aviz amatoarelor!

Reporter: Cătălin, cum te simți la 55 de ani și cum a fost de ziua ta?

La 55 de ani consider că nu s-a schimbat nimic pentru că nu un număr de ani contează ci probabil întotdeauna, și cu toții spunem asta, contează vârsta interioară! Mă simt foarte bine, am sărbătorit fabulos alături de prietenii mei, care au răspuns prezent și cred că asta este cel mai important, că după o perioada lungă și grea în care nu ne-am putut vedea în astfel de ocazii, cu un astfel de prilej, au fost alături de mine.

Ce cadouri ai primit când te-ai sărbătorit?

Cadourile pe care le-am primit, nu mai contează. Am început prin a fi sărbătorit cu trei zile înainte și trei zile după, dar nu a contat, repet, ce cadouri am primit, ci că toată lumea s-a gândit la mine, din diverse orașe. Am început de la 1 Decembrie, apoi pe 2 Decembrie, o adevărată nebunie. Iar de ziua mea, repet, nu au contat cadourile. Cele mai frumoase cadouri au fost prezența prietenilor mei care s-au simțit extraordinar, care au dansat, care s-au simțit super.

E adevărat că au fost și cadouri mai scumpe, și cadouri simbolice. Dar, repet, asta nu e ceva important. De obicei, oamenii, când vin la ziua mea se întreabă „Ce să-i mai cumpăr lui Botezatu? Dacă Botezatu are nevoie de ceva?”. „Da! Are nevoie de prieteni, de oameni dragi și cam atât”!

„Mă simt iubit de multă lume”

Ești un om împlinit, fericit, la 55 de ani sau se putea și mai bine? Ce zici? Ce îți lipsește în momentul de față?

Sunt un om împlinit la vârsta mea! Fericit dintr-un anumit punct de vedere și bineînțeles că întotdeauna se poate și mai bine. În momentul de față nu îmi lipsește nimic. Îmi doresc să fiu sănătos, să îmi mențin sănătatea asta pe care o am și doi, da, îmi doresc pe cineva care să mă facă cu adevărat fericit și iubit.

Cât de iubit te simți?

Mă simt iubit de multă lume. Mă simt iubit de fanii mei, mă simt iubit de oamenii din țară și de peste hotare. Mă simt iubit de prieteni și uneori mă simt iubit și de  persoane care îmi sunt dragi și pe care le iubesc, dar asta se întâmplă doar uneori

Faptul că nu te ai mai afișat în prezența vreunei femei superbe din showbizz ne lasă să înțelegem că nu mai ești implicat în nicio relație sentimentală! Așa este? Cum stai acum pe plan sentimental?

Nu, faptul că nu m-am afișat cu o persoană publică, cu o femeie, asta nu înseamnă că nu sunt implicat într-o relație. Un săgetător este implicat tot timpul într-o relație, iubește cu pasiune, dă totul și  vrea totul, din fericire sau din nefericire, depinde cum vrei să o iei, dar nu întotdeauna găsește  persoana pe care o caută și atunci într-adevăr intervin dezamăgiri pentru că în momentul în care mă îndrăgostesc mă deschid ca o carte, spun totul de la început, spun „Te iubesc”, dacă consider că o iubesc  pe acea persoană dar nu întotdeauna lucrurile stau cum vreau eu. Acum, pe plan sentimental, sunt „free like a bird” (n.r.: liber ca pasărea cerului) și nimic altceva!

Cătălin Botezatu: ”Nu mai am răbdare și nici nu mai vreau să „cresc” pe cineva”

Ce îți dorești pentru tine din punct de vedere sentimental? Ce fel de femeie te-ar face acum să te mai îndrăgostești iremediabil sau ca în tinerețe?

Ce îmi doresc pentru mine? Pentru mine îmi doresc acum, pe plan sentimental, o femeie care să fie…să semene puțin, din punctul de vedere al caracterului, cu mine, o  femeie căreia să-i placă aventura, căreia să-i placă să călătorească foarte mult,  o femeie căreia îi place să se bucure de orice lucru, o femeie care trebuie într-adevăr să fie și ușor cosmopolită, ușor  fițoasă, în sensul bun al cuvântului, pentru că nu aș putea să mă regăsesc lângă o femeie simplă!

Am luat și am crescut foarte multe fete, femei, și s-a ales de cele mai multe ori praful! Nu mai am răbdare și nici nu mai vreau să „cresc” pe cineva dar sunt sigur că există și au existat multe femei și am avut aventuri în ultima perioadă cu femei de genul ăsta care, măcar pentru o luna, două, trei, un an, m-au făcut  fericit, m-au făcut să mă simt ok și care s-au potrivit din toate punctele de vedere cu mine! Bineînțeles, aș fi ipocrit să spun că nu este foarte important să te potrivești cu acea femeie și din punct de vedere sexual!

Cum a fost anul 2021 pentru tine?

Anul 2021 a fost pentru mine unul fantastic, împotriva tuturor aparențelor legate de această pandemie. A fost anul în care am făcut cele mai multe showuri în străinătate,  în care am luat cele mai multe premii. Ce pot să spun! E un an în care dacă ar fi să fac așa, o agendă, aș fi campion! Numai 8 premii peste hotare,  anul acesta, dintre care 6 internaționale, 3 oferite de revista Forbes, 2 premii de excelență în România,  prezentări începând de la Cannes, la festivalul  de film de la Cannes, în timpul festivalului de film de la Cannes.

A fost premiat la Dubai

Apoi, prezentarea la Paris, participarea la Săptămâna Modei de la Paris, show-ul de la Ritz, în Paris, 2 premii la Dubai, unul pentru cel mai bun designer, altul pentru cel mai bun influencer în zona fashion, un alt premiu la Dubai, premiul dat de cei de la Fashion TV, premiul I Succes la Dubai, ocazie cu care am făcut atunci și o prezentare și a marcat o premieră mondială pentru că deocamdată sunt singurul designer care a marcat  o prezentare în celebra sală Cirque du Soleil, La Pearl, în Dubai, apoi, în perioada asta am parcurs și am făcut câte două prezentări, una de femei, alta de bărbați, la Timișoara Fashion Week, Arad Fashion Week,  Cluj Fashion Week. Dat fiind faptul că am și o agenție de copii, am avut un festival de modă Fashion Kids by Cătălin Botezatu, cu prezentări la Cluj și București.

Am deschis o nouă agenție de modă în Cluj, pentru copii, și la București și Sibiu,  în curând în mai multe orașe din țară. Am fost tot în perioada asta președintele juriului la Miss Universe. Apoi am plecat urgent, a doua zi, pentru că am fost președintele juriului la Mister Bulgaria. Sunt foarte  multe acțiuni pe care le-am realizat. A fost un an frumos cu premii, cu prezentări, cu realizări, un an  extraordinar!

Ce îți dorești pentru 2022? Cum ai vrea să fie noul an pentru tine, atât profesional cât și personal?

În anul 2022, păi am început să lucrez pentru o nouă colecție pentru Paris! Deja, până la mijlocul lunii august am nu mai puțIn de 9 acțiuni internaționale, foarte multe proiecte! Pe plan personal nu mi-am planificat nimic pentru că mi-am dat seama că e mai bine să nu te gândești la asta, să nu alergi după cineva și dacă e să fie ceva, o să fie!

Cătălin Botezatu: ”Nu sărbătoresc cu familia”

Ce aroganță, să-i zicem așa, ți-ai propus să faci pe 2022?

Nu mi-am propus să fac aroganțe, Doamne ferește! Poate show-urile mele și tot ce fac eu par o aroganță dar nu este o aroganță voită.  Uite, am uitat să mentionez la realizări și la acțiuni participarea mea la Formula 1, Grand Prix-ul de la  Abu Dhabi,  o chestie fabuloasă, foarte multe realizari!

Știu că de sărbători te simți singur pentru că nu ai tu familia ta și îți dorești prietenii alături! Cum vei fi anul acesta de Crăciun? Unde te vor prinde sărbătorile de iarnă?

 Nu sărbătoresc cu familia de sărbători niciodată, asta se întâmpla în tinerețe, în copilărie! De sărbători voi fi, poate ca mai mereu în ultimul timp, am fost la cea de-a doua casă a mea, că așa îmi place să-i spun, la prietena mea Meri, de la Pensiunea Mai, unde mă simt efectiv ca acasă pentru că ea îmi face toate poftele și mă face să mă simt aproape de oameni, de ea, de familia ei, care înseamnă foarte mult  pentru mine. De sărbători acolo voi fi,  la Meri!

Tu dăruiești multe de Crăciun dar ce cadouri îți place, de obicei, să primești?

Eu sunt acel Moș Crăciun care aduce multe cadouri, se pregătește cu extrem de multe cadouri și sunt extrem de fericit  când văd bucuria celor cărora le dăruiesc  aceste cadouri. De obicei nu prea primesc cadouri, dar asta este, mă bucură foarte tare să dau cadouri!

Amintiri dintr-o copilărie fericită

Care sunt bucatele tale tradiționale preferate de Crăciun? Faci excese culinare de sărbători?

Ai să râzi! Îmi place foarte mult  să mănânc șorici, tobă, nu prea îmi place lebărul,  îmi plac sărmăluțele dar cu mămăliguță moale, și jumările dar să aibă mai multă carne. În ceea ce privesc șoriciul și jumările, da, fac exces.

Unde te prinde Revelionul anul acesta?

Revelionul cred că  o să mă prindă undeva  într-o insulă, departe de România, în Maldive.

Ți-a lipsit ceva în copilărie? Ce relație ai avut de mic cu părinții tăi?

Am avut o copilărie fericită, nu mi-a lipsit absolut nimic, mai ales în ceea ce privește sărbătorile,  totul a fost extraordinar, deși educația mea, așa cum am spus tot timpul, a fost una spartană, educația primită de la mama mea. Nu mi-a lipsit nimic, am fost un fericit al destinului, al sorții!

Ți-ai fi dorit să fie altfel relația cu părinții tăi, cât de apropiați ați fost? Cine era mai sever cu tine, mama sau tata?

Bineînțeles că cea mai severă a fost mama, ea s-a ocupat de educația mea, una spartană. Dar cu toate că atunci o consideram rea, și nemiloasă cu mine, acum nu am decât să îi mulțumesc pentru această educație. Tata nu s-a băgat niciodată, m-a  înțeles, a înțeles băiatul din mine și m-a susținut!

Care este relația cu mama lui

Mama ta s-a simțit  vreodată ciudat când Zina Dumitrescu a fost numită mereu mama ta?

Mama nu s-a simțit niciodată vinovată când Zîna declara că este mama mea, pentru că știa ce fel de mama este Zina pentru mine! Zina m-a iubit ca pe un copil al ei pentru că eram un băiat deosebit, un manechin deosebit, cu bun simț, cu educație aparte și dacă  ea și-a însușit aceste termen de  „băiatul meu”, fiul meu, a fost onorant pentru mine pentru că eu am încercat să o fac mândră tot timpul de mine, nu am dezamăgit-o niciodată iar mama, bineînțeles că nu a avut niciodată nimic împotriva pentru că toată lumea știa cine este mama mea naturală.

Cum te ajută acum mama ta? Știu că îți gătește des! Care e cel mai tare sfat pe care l-ai primit de la dansa în toată cariera ta?

Mama chiar și acum, în zilele noastre, gătește în permanență. Ea are impresia că nu există restaurante în București, cu ghilimelele de rigoare. Nu este zi de la Dumnezeu să nu îmi aducă mâncare, la atelier, în suvertașe. Dacă nu mănânc, mi-o dă la punguțe, frumos, în mașină.

Mama îmi spune tot timpul să fiu atent cu oamenii, să fiu atent la viață, să fiu corect în viață. Mama este un rac convins, o femeie foarte educată, foarte severă, foarte citită, care trăiește după niște reguli foarte stricte și  atunci încearcă să îmi impună și mie aceste reguli de viață, pe care le asimilez, Bineînțeles. Îmi spunea să nu fur, să nu fiu ipocrit și e foarte greu  să nu avem o undă de ipocrizie, în această lume. Mă învață totuși acele reguli de modă veche și tot timpul îi spun că nu se mai pot aplică în totatlitate pentru că  lumea s-a updatat.

Cătălin Botezatu: ”Sunt un om credincios”

S-a băgat în relațiile tale cu femeile, a fost cineva în viața ta  care nu i-a plăcut deloc și ți-a spus asta?

Niciodată nu s-a băgat în relațiile mele cu  femeile, puțin, la început, nu i-a plăcut de Dana, prima mea mare iubire pentru că era căsătorită  dar după 7 ani s-a obișnuit cu ideea. I-a plăcut foarte tare de Tania Budi și tot timpul mi-a zis că ar fi trebuit să mă căsătoresc pentru că ar fi ieșit cel mai frumos copil!

Tu și tatăl tău ați fost operați în același timp de cancer. Cum e sentimentul acesta, să știi că amândoi aveți probleme de sănătate? Cum vă susțineți?

Da, faptul că eu și tatăl meu am fost operați în același timp a fost într-adevăr o problemă și o teamă în familie. Pentru că eu mă operam în Turcia, el în aceeași zi în România, a fost un sentiment ciudat pentru amândoi, dar până la urmă amândoi am trecut cu bine peste  această perioada tristă din viața noastră.

Ești un om credincios! Ai crezut sau te-ai simțit vreodată părăsit de Dumnezeu?

Sunt un om credincios și  cred că niciodată nu l-am părăsit și nici  Dumnezeu nu m-a părăsit pe mine, Numai cu credință și cu ajutorul lui Dumnezeu  am reușit să depasec aceste  momente grele ale vieții și nu mă refer numai la  ultimii ani cu ultimele  operații, ci în general, pentru că viață și Dumnezeu m-au încercat, mi a dat atâtea poveri și  atât încât să vadă că pot duce  și pe urmă m-a ajută să mă ridicc dacă cumva eram îngenuncheat. Fără Dumnezeu niciodată nu  cred că vom putea reuși!

 

Publicat: 31 dec. 2021, 21:09 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă