Exclusiv| Ce declarație de dragoste i-a făcut Valentina Pelinel lui Cristi Borcea, de sărbători: ”Amândoi suntem conștienți că..”

Publicat: 28 dec. 2021, 13:24 Autor: Dora Bazavan Vedete

Cum s-a pregătit Valentina Pelinel pentru sărbătorile de iarnă și ce spune despre poftele mesei de Crăciun dar și despre soțul ei drag, Cristi Borcea? Împreună sunt cei mai buni și fac o echipă senzațională, bazată pe un parteneriat solid!

Reporter: Valentina, cum te simți după operație? Cum ești, faci recuperare? 

Mă simt în formă acum, mi-am revenit foarte bine după operație. Nu a fost deloc o perioada ușoară, din contra, însă cu multă muncă, ambiție și o echipa de profesioniști, am reușit în prezent să ajung la o stare de funcționalitate aproape de normal și să mă pot ocupă de tot ce îmi doresc. Recuperarea nu s-a încheiat și va continuă cu siguranță multe luni de acum încolo, dar ce a fost mai greu a trecut. Și mă concentrez pe viitoarele luni în care vreau să revin complet la activitatea fizică de dinainte de operație.

Valentina Pelinel: ”Cristi a fost alături de mine tot timpul”

Ce restricții mai ai din partea medicilor?

Încă nu pot să port tocuri, dar nici nu consider asta o restricție. Deja recuperarea a intrat în etapa unui antrenament lejer, care îmi va permite în câteva luni să revin la normal. Așadar, mai am de așteptat până să revin la  înotat sau să mă reapuc de jogging. De la începutul anului voi adăuga și antrenamente ușoare de aerobic.

Cât de ascultători au fost copiii cu tine și cum te-au ajutat și nu te-au suprasolicitat în această perioadă?

Sunt absolut adorabili. Milan este un sprijin pentru mine mereu și prin felul sau dulce de a fi îmi înseninează fiecare zi. Iar fetele, prin energia și farmecul personalităților lor diferite îmi umplu sufletul de fericire. Lângă ei și Cristi sunt împlinită și fericită. Fetițele schipotau în spatele meu iar Milan se amuză cu câte o carja, în încercarea de a-mi arată susținerea lor necondiționată. Au fost momente care ne-au apropiat și mai mult că familie.  Sufrageria mea s-a transformat în sala de antrenament, unde fiecare are programul lui sportiv, dar ne distrăm împreună, iar timpul trece foarte repede. Cristi a fost alături de mine tot timpul, prin încurajările lui constante, mai ales în prima luna, când a fost cea mai dificilă etapă.

Ai împlinit 41 de ani! Cum a fost de ziua ta? Ce cadou important ai primit de la soțul tău?

Cristi mi-a organizat o mică petrecere, alături de prietenii noștri apropiați. Am primit multe cadouri frumoase, cel mai valoros fiind evident cel din partea soțului meu. Pentru mine vârstă este doar o cifră, contează cum te simți, cum trăiești viață, ce bucurii mici și simple găsești în tot ceea ce faci. Cadoul cel mai important este familia și liniștea mea, pe care le găsesc acasă, lângă ai mei.

”Pentru mine vârstă este doar o cifră”

Cât de ascultători au fost copiii cu tine și cum te-au ajutat și nu te-au suprasolicitat în această perioadă?

Sunt absolut adorabili. Milan este un sprijin pentru mine mereu și prin felul său dulce de a fi. Îmi înseninează fiecare zi. Iar fetele, prin energia și farmecul personalităților lor diferite îmi umplu sufletul de fericire. Lângă ei și Cristi sunt împlinită și fericită. Fetițele șchiopătau în spatele meu iar Milan se amuza cu câte o carjă, în încercarea de a-mi arăta susținerea lor necondiționată.

Au fost momente care ne-au apropiat și mai mult ca familie.  Sufrageria mea s-a transformat în sală de antrenament, unde fiecare are programul lui sportiv, dar ne distrăm împreună, iar timpul trece foarte repede. Cristi a fost alături de mine tot timpul, prin încurajările lui constante, mai ales în prima lună, când a fost cea mai dificilă etapă.

Ai împlinit 41 de ani! Cum a fost de ziua ta? Ce cadou important ai primit de la soțul tău?

Cristi mi-a organizat o mică petrecere, alături de prietenii noștri apropiați. Am primit multe cadouri frumoase, cel mai valoros fiind evident cel din partea soțului meu. Pentru mine vârsta este doar o cifră, contează cum te simți, cum trăiești viața, ce bucurii mici și simple găsești în tot ceea ce faci. Cadoul cel mai important este familia și liniștea mea, pe care le găsesc acasă, lângă ai mei.

Valentina Pelinel: ”Îmi place să mă înconjur de oameni optimiști”

Ești fericită cu adevărat acum? Ce îți mai dorești pentru tine, pentru sufletul tău?

Fericirea e o stare de spirit. Ca să fii fericit trebuie să ai parte de liniște și pacea, pe care ți le construiești singur alături de familie, de cei dragi, de oamenii cu care împărtășești aceleași valori și experiențe. Fiind o fire optimistă, îmi place să mă înconjur de oameni optimiști și de energie bună.

Cum te vezi peste 5 ani? La fel de frumoasă și fizic și sufletește?

Frumusețea este doar un ingredient din ecuație. Însă frumusețea sufletului este esențială pentru fericire, astfel că, atâta timp cât avem grijă de sufletul nostru, de ce ne bucură și ne aduce energie pozitivă, suntem cu siguranță și fericiți. Un om care emană bunătate și liniște este un om frumos, atât la exterior cât și la interior.

Cum sunt sărbătorile în familia voastră?

Întotdeauna petrecute în familie și alături de prietenii apropiați. Încercăm să ne facem timp pentru toți și să petrecem cât mai mult timp împreună, la masă, în jurul bradului și conectându-ne unii la alții, în momente de liniște și bună dispoziție.

”Îmi permit să mănânc ce am poftă”

Soțul tău ce daruri îi pregătești?

Avem fiecare o listă pentru Secret Santa așa că e surpriză, nu o pot divulga.

Tu ai o siluetă de invidiat, dar când vine vorba de masa de Crăciun, de la ce anume nu te poți abține și la ce poftești cel mai mult?

Nu îmi refuz anumite plăceri alimentare și îmi place să gust din toate câte puțin. Știu că după sărbători revin la programul meu de sală și activitate fizică, dar și la restricții în dietă, așa că îmi permit să mănânc ce am poftă. Trebuie să recunosc că mănânc cu plăcere șorici și piftie.

Dar Cristi, soțul tău, ce comenzi culinare îți dă de Crăciun? Ce anume îi pregătești cu mâna ta?

Avem norocul ca ambele mame să fie pricepute în bucătărie și să insiste să ne ajute cu meniul de Sărbători.  Și după cum se știe, cum gătește mama nu gătește nimeni. Eu m-am specializat pe rețeta de tiramisu, pe care îl prepar săptămânal, fiind desertul preferat al lui Milan.

Care dintre voi doi este cel mai pofticios atunci când vine vorba despre mâncare?

Noi suntem gurmanzi amândoi, dar avem grijă să menținem un echilibru și să nu exagerăm. În egală măsură ne și sprijinim când este vorba de un program de sală și dietă care să ne mențină sănătoși și în formă.

Valentina nu crede în superstiții

Unde vă prinde Revelionul?

Ne-a plăcut mult anul trecut la noi la munte, astfel încât revenim la aceiași cabană care ne-a oferit confort, intimitate și peisaje spectaculoase. Vom fi alături de familie și câțiva prieteni apropiați.

Ai superstiții în noaptea dintre ani? Te pupi sub vâsc, pui bani la sutien sau ciorap, cum se zice? Cum e la tine?

Nu cred în superstiții, ci mai degrabă în tradiții. Îmi place să îmi pun o dorință în noaptea dintre ani, să-mi fac o retrospectivă a anului care a trecut și să îmi proiectez în mod pozitiv ce îmi doresc să trăiesc în noul an.

Cu ce gânduri și dorințe intri în noul an?

2021 nu a fost neapărat un an ușor, astfel încât îmi doresc ca în anul următor să îmi concentrez toată atenția pe familia mea, pe sănătatea mea și pe ce îmi face viața liniștită și fericită. Sunt recunoscătoare pentru tot ce am și primesc de la viață și intenționez să mă bucur de fiecare zi.

Rezoluții pentru 2022

Pentru ce ești acum recunoscătoare?

Pentru faptul că am oportunitatea în fiecare dimineață să mă trezesc sănătoasă, optimistă și cu voie bună. Și pentru că am prilejul unui nou început în care să fiu o persoană mai bună decât ieri. Mai atentă, mai prezentă, mai conștientă și, ca atare, mai recunoscătoare.

Ce declarație de dragoste i-ai face acum soțului tău, pentru sfârșitul acestui an?

Ne doresc să ne bucurăm de ce am construit împreună și să reușim să ne unim forțele pentru că tot ceea ce ne-am propus să se realizeze și în continuare. Amândoi suntem conștienți că toate ies așa cum ne dorim atunci când facem o echipă și ne bazăm pe un parteneriat solid.

 

Publicat: 28 dec. 2021, 13:24 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă