Bogdan Ciudoiu a vorbit despre viața de familie și a dezvăluit pentru Ciao.ro și ce planuri are pentru vara 2024.
Cum ai descrie anul care tocmai a trecut?
La mulți ani! A fost un an în care am muncit foarte mult, în care am alergat foarte mult, dar în care am fost foarte fericit și norocos să am atâta treabă. L-aș descrie, pe scurt, drept un an productiv. Am învățat foarte mult și mi se pare că am făcut foarte multe. Mi-am demonstrat că atunci când nu mai poți… mai poți un pic! Cumva, expresia „cerul e limita” chiar există.
Dar ce dorințe și așteptări ai de la 2024?
Mi-aș dori să continue ce a început în 2023: să duc mai departe proiectele pe care le fac în momentul acesta, să mă bucur de ele, să avem rezultate bune în continuare, să am starea asta de spirit foarte frumoasă. Mă refer atât la emisiunea radio de la PRO FM, cât și la emisiunea Vorbește Lumea de la PRO TV. Mi-ar plăcea să aibă vibe-ul anului 2023 din punct de vedere profesional și al familiei. Să ne distrăm în continuare, să ne prostim, să călătorim în cât mai multe locuri din lumea asta și să creștem împreună.
Îți începi ziua foarte devreme. Te trezești la o oră la care încă este întuneric afară, mergi la radio, după aceea fugi la platoul Vorbește Lumea. Ești o persoană matinală sau îți este greu să ai un astfel de program?
N-am crezut inițial, în tinerețe, că există două categorii de oameni. Am crezut întotdeauna că există oameni care se trezesc devreme și se apucă de treabă și oameni alintați, dar după mi s-a demonstrat că, într-adevăr, unii oameni nu se pot trezi de dimineață, orice ar face. Din fericire, eu nu sunt în categoria aceea. Corpul meu s-a obișnuit de foarte mulți ani cu programul acesta. Cred că sunt vreo 9 ani deja de când am un program de genul acesta și am ajuns să am nevoie de el. În weekenduri, când mă trezesc mai târziu, îmi reamintesc cât de scurtă era ziua odată. La ora 13:00, am deja 6 ore de live, radio și TV. Nu mă deranjează absolut deloc să mă trezesc devreme, alarma mea este la 5:30 dimineața, iar corpul se trezește perfect normal la ora aceea și funcționează foarte bine. Cred că în timp, corpul învață să-și dozeze energia. În cazul meu, nu este nicio problemă de vreun fel.
Cum îți petreci weekendurile? Încerci să recuperezi orele de odihnă și să dormi până mai târziu sau ești la fel de matinal și în zilele de sâmbătă și duminică?
Cred că am răspuns fără să vreau mai devreme la această întrebare. Sub nicio formă nu mă trezesc la 5:30, dar nici la 13:00. Cred că undeva pe la 9:00, cel târziu 10:00, dacă am fost undeva în noaptea dinainte. Aceasta este ora reală de trezire în weekenduri, mai puțin când plecăm, iar noi o facem foarte des. Profităm de weekenduri și de zilele libere ca să mai hoinărim. Dacă vorbim despre un oraș de la noi din țară, ne suim în mașină și dăm o fugă. Mai strecurăm și un City Break și fugim la aeroport. Acelea sunt singurele dăți când mă trezesc devreme în weekend și n-am nicio problemă să o fac. În general, weekendul e weekend. Ora 10:00 e o oră decentă.
În repetate rânduri, ai declarat că tu, Alecsandra și Natalia sunteți fani vacanțe. Ce plimbări prin Europa sau nu numai ați programat pentru noul an?
Da, încă suntem în discuții pe subiectul acesta, dar începe să se contureze o vacanță scurtă și rapidă de Paște în Dubai, în care o să o luăm și pe Natalia cu noi. N-am fost niciodată. O să mergem să experimentăm și noi „deșertul dezvoltat”. Avem acolo niște prieteni care ne așteaptă, iar noi suntem foarte curioși să ajungem. La vară, o să avem, ca de obicei, două vacanțe: una „mami și tati”, alta și cu Natalia, fetița noastră. Pentru mami și tati… cel mai probabil o să plecăm alături de o gașcă de prieteni cu care am mai fost plecați în vacanță și a fost genial. O să închiriem un velier și o să ne plimbăm printre insulele din Grecia. Mi se pare fantastic. Contrar așteptărilor, nu costă mai mult decât o săptămână normală în Grecia. Apoi, o să urmeze vacanța cu fetița. O să prindem și ziua ei, o să împlinească 9 ani. E foarte posibil să ne urcăm în mașină, să plecăm din nou prin Europa. Vă mai zic asta, dar în șoaptă: e posibil să ajungem și la Disney Land în Paris.
Care este cea mai frumoasă destinație în care ați fost plecați în concediu?
Cred că cea mai interesantă a fost la New York. Am avut ocazia să mergem de câteva ori acolo. Am luat-o și pe Natalia cu noi ultima dată, în vara lui 2022. Cred că este destinația care ne-a fascinat cel mai tare dintre toate în câte am fost, și asta pentru că filmele americane pe care le-am urmărit în copilărie ne-au plantat sămânța aia de curiozitate de a vedea cu ochii noștri exact cum arată străzile din Manhattan. Și nu doar Manhattan. America, în general, e foarte interesantă și fascinantă. A bătut destinații precum Cancún, care iarăși a fost frumos, dar nu se ridică la nivelul acela, și Tulum, tot în Mexic. Am făcut câteva plimbări exotice de-a lungul timpului, dar parcă tot Manhattan ar fi piesa de rezistență.
Cum vă împărțiți tu și Alecsandra sarcinile în ceea ce o privește pe fetița voastră?
E destul de clar la noi. Sunt împărțite lucrurile de mult timp. Alecsandra este cea care duce copilul la școală de dimineață, pentru că tati este în direct la radio. Eu preiau copilul de la școală sau de la After, iar apoi urmează o sesiune de teme sau de verificat temele acasă. Mă ocup de asta de obicei, dar aici ne mai împărțim pe zile, în funcție de ce treabă are fiecare. Apoi, vine seara. Natalia e deja mare, altădată tati era cel care făcea băița de seară și pregătea copilul de nani, iar mami punea copilul la somn și aștepta ca el să adoarmă. Am scăpat de partea asta, în sensul că Natalia e suficient de mare să-și facă dușuri singură, are grijă de ea, nu mai este copil mic, iar de-a adormit, iarăși nu mai e la fel de complicat ca altădată. Deci, a devenit un pic mai autonomă.
Care sunt regulile de aur în creșterea și educarea copilului vostru?
Ce întrebare… aparent ușoară, dar foarte complicată odată ce încerci să răspunzi la ea. Ținem foarte, foarte mult la bun simț. Am pus întotdeauna mult accent pe bunul simț. Mi se pare că bunul simț este baza multor lucruri în viața asta… și măsura în general, în orice faci. Cred că o chinuim un pic, dar spre binele ei pe viitor. O chinuim un pic să își mențină atenția asupra lucrurilor pe care le face, să le facă bine atunci când se apucă de ele, indiferent despre ce este vorba: de la decupat un cartonaș, la învățat tabla înmulțirii. Dacă ne-am apucat de o treabă… să o facem bine până la capăt! Mi se pare că avem noroc de un copil care a venit înzestrat cu multe lucruri, pe care poate ar fi trebuit noi să-i le insuflăm, dar de care dă dovadă în fiecare zi, multe lucruri care ne fac să fim mândri și pe care nu-mi dau seama dacă le-a avut ca setări din fabrică sau indirect am reușit să îi le transmitem, dar de care suntem foarte bucuroși. E un copil foarte cuminte și foarte bun, iar noi suntem norocoși să fim părinții ei.