EXCLUSIV | Alexandra Ungureanu, despre experienţa care i-a schimbat viaţa: „Am facut-o de ruşine” + Cine a încurajat-o pe artistă

Publicat: 10 iun. 2024, 12:59 Autor: Andreea Archip Vedete

Alexandra Ungureanu a mai doborât o limită. Artista a reușit să își învingă teama de înălțime și să sară cu parașuta de la 4.000 m. A amânat experiența timp de vreo 2 ani, iar, conform propriilor mărturisiri, a sărit de rușine. Despre fabuloasa experiență, vedeta a povestit, în exclusivitate pentru CIAO.RO. Alexandra Ungureanu este convinsă că după acest experiment, va resimți altfel zborul cu avionul, care intră tot la categoria frici.

Nu aduce anul, ce aduce ceasul. Cam așa i s-a întâmplat Alexandrei Ungureanu, care a experimentat, săptămâna trecută, pentru prima oară, săritura cu parașuta dintr-un avion de mici dimensiuni.

“Am început chiar să fac tot felul de experiențe extreme, am sărit cu parașuta vineri. Am luptat cu mine, sunt o persoană cu multe frici. Mi-e frică de înălțime, sunt claustrofobă, mi-e frică să zbor cu avionul. Îmi place viața și mi-e frică de moarte. În preajma acestor experiențe care par primejdioase mi-e frică”, ne-a mărturisit ea.

Alexandra Ungureanu: „M-am trezit că am acceptat și m-am dus”

De alffel, artista a călătorit, pentru prima dată, cu avionul când avea 20 și ceva de ani. Atunci nu a avut nicio teamă, dar ea s-a amplificat treptat, o dată ce zborurile au fost mai dese și a avut parte și de câteva călătorii cu turbulențe.

“Am zburat prima oară cu avionul târziu, cântam deja cu Crush și cred că am zburat pentru că am avut o situație din aceea limită, că înainte era greu, cine îți plătea bilet de avion? Te urcai în dubă și dădeai 10-12 ore. Aveam un concert la Timișoara, știu că avusesem un proiect cu Europa FM, mă rugaseră foarte mult să particip și a trebuit să iau avionul. Și mi s-a părut tare experiența, după care a început să-mi fie frică. Deci prima dată nu am avut nicio problemă, mi-a plăcut mult, zburând, culmea, tot mai mult a început să-mi fie mai frică, să mi se pară așa că e o chestie de noroc dacă scapi, nu știu, ceva rău”, ne-a povestit ea.

Alexandra Ungureanu a bifat o premieră vinerea trecută, când a sărit cu parașuta de la 4000 m. “Vinovata” de acest lucru este Adina Buzatu, cea care i-a lansat provocarea. De altfel, cântăreața a mai fost invitată să experimenteze acest lucru în urmă cu 2 ani. Doar că acum s-au aliniat astrele, iar ea a mers până la capăt.

“În primul rând i-am zis de bine, în gând, Adinei Buzatu, că a fost un challenge. Am primit invitație să sar de la TNT Brothers, cei care organizează, acum vreo 2 ani. Și am zis da, da, o să fac într-o zi, nu m-a ținut capul să accept. Până când am primit această provocare de la Adina Buzatu, și ea a fost provocată de altcineva și toate chestiile astea o să apară în cadrul unui podcast challenge. M-am trezit că am acceptat și m-am dus. Am amânat o dată, cu gândul că poate uită, se întâmplă ceva”, a punctat Alexandra.

Alexandra Ungureanu: „Mai mult de rușine am sărit! Jur!”

Vinerea trecută a fost ziua cea mare. Partea de sol, pregătirea a fost foarte simpatică, vedeta a avut parte de un instructor foarte experimentat, foarte carismatic, cei doi au râs, au povestit. Situația s-a schimbat radical când au decolat de la sol.

“Când am urcat în avion, mi s-a rupt filmul. Mie mi-e frică să zbor, dar când zbori cu avioane mari e o treabă, când zbori cu avion mic, unde era cald, miroasea a kerosen, am zis că nu apuc să arunc parașuta că murim cu ăsta. (râde)  Mi-au înghețat creierii, aveam un sentiment  de resemnare, cu deznădejde. În avion trebuia să fac și un interviu, deci cred că o să urmăriți cel mai penibil interviu pe care l-ați văzut vreodată cu mine, că efectiv nu înțelegeam cuvinte în limba română. Pilotul era francez și aș fi vrut – eu care am făcut facultate în franceză și vorbesc franceză  – să îi adresez două vorbe, nu mi-am mai amintit nimic.  Până la urmă mi-a spus intructorul: “Asta e lupta ta cu tine, știu că poți, o să fii mândră de tine, dacă faci asta!”, a povestit Alexandra Ungureanu pentru CIAO.RO, stările prin care a trecut în avion.

Deși era paralizată de frică, artista a reușit să facă față provocării, iar experiența trăită a impresionat-o. Vedeta este încântată că a reușit să mai doboare astfel o limită.

„Mai mult de rușine am sărit! Jur! Mi-era rușine. A fost superb, după ce creierul se deparalizează și constată că, de fapt, acea cădere în gol de la 4000 m cu 200 km la oră se simte ca și cum ai zbura, se simte ca o plutire, pentru că ești foarte sus și lumea se vede frumoasă la picioarele tale, că tu nu ai repere ca atunci când ești în mașină și vezi cum trec stâlpii pe  lângă. Tu ai lumea la picioare și cazi printre nori și ai senzația că plutești. La un moment dat nici nu te mai gândești dacă parașuta se deschide sau nu. A fost superb și cred că a fost cea mai frumoasă senzație de libertate și bucurie în acelați timp, nici măcar pe scenă nu am trăit așa ceva. Superb, mi-a plăcut la nebunie, am fost foarte fericită și mândră de mine. Simt din toată inima că am făcut un up-grade și am luptat cu mine. Nu te oprește niciodată din a lupta cu fricile, cu limitele pe care ți le pui singur și în felul ăsta cred că devii cea mai bună versiune a ta”, a adăugat, pentru CIAO.RO, Alexandra Ungureanu.

 

Foto: Instagram

Publicat: 10 iun. 2024, 12:59 Autor: Andreea Archip Vedete
Pe aceeași temă
×