Emilia Popescu are o fiică de 27 de ani: „Cadoul vieții mele este că faptul că Maria nu a făcut actorie”

Publicat: 02 iun. 2023, 15:22 Autor: Camelia Vedete

Emilia Popescu este una dintre îndrăgitele actrițe ale României și puțină lume știe că artista este și mama unei fete în vârstă de 27 de ani.

La vârsta de 56 de ani, Emilia Popescu se declară mulțumită de modul în care și-a crescut unicul copil, pe Maria. Dar și de alegerile pe care le-a făcut fiica ei în viață.

Maria Ștefănescu este o tânără talentată, în vârstă de 27 de ani, care a moștenit pasiunea pentru artă de la ambii părinți.

Tatăl ei este muzicianul Ion Bogdan Ștefănescu, bărbatul cu care Emilia Popescu a fost căsătorită în perioada 1994-2009. Maria nu și-a dorit să urmeze nici calea profesională a mamei, nici pe cea a tatălui. Așa că s-a focusat pe o cu totul altă nișă: cea a designului vestimentar.

Emilia Popescu, mândră de fiica ei! Maria are 27 de ani și nu a vrut să-și urmeze mama în profesie

„Mă consider foarte norocoasă pentru că m-am născut într-o familie de artiști. Era cam greu să nu moștenesc această înclinație și iubire pentru artă. Am început să pictez de pe la șase ani. De atunci, nu am mai vrut să fac altceva. Am fost un copil norocos pentru că mi-am descoperit chemarea de la o vârstă așa fragedă. Asta se datorează, desigur, părinților mei, cărora le mulțumesc că m-au încurajat și susținut mereu și o fac în continuare”, spunea fiica Emiliei Popescu în urmă cu câțiva ani pentru revista Psychologies.

Exceptând culoarea părului, Maria seamănă izbitor de tare cu mama ei, având trăsăturile chipului similare.
Tânăra este o prezență activă în mediul online și tot acolo și mama ei a postat o fotografie în care apar împreună, la ultima ei aniversare, iar mesajul transmis a fost unul emoționant, scrie demamici.ro.

„Mă gândesc la o zi când ningea ca-n povești, acum 27 de ani, ziua în care mi-am strâns prima oară fetița în brațe! Și așa am rămas…”, a scris Emilia Popescu pe Facebook, unde a postat și o imagine cu fiica ei, în ziua în care împlinea vârsta de 27 de ani.

Emilia Popescu, fericită că fiica ei nu a urmat-o profesional: „Pentru mine ăsta este cadoul vieții mele, faptul că fata mea nu a făcut Actoria”

Deși mulți părinți s-ar considera flatați ca ai lor copii să urmeze același traseu profesional, Emilia Popescu este excepția de la regulă.
Actrița a mărturisit în urmă cu ceva timp cât de recunoscătoare este pentru faptul că fiica ei nu a ales să se facă actriță.

Sunt cea mai fericită. Pentru mine ăsta este cadoul vieții mele, faptul că fata mea nu a făcut Actoria. De ce? Pentru că este o meserie grea, ingrată, nedreaptă, mai ales pentru o femeie. De la anul, promit să fiu îmbrăcată numai de Maria Ștefănescu. A terminat masterul”, a declarat atunci actrița, potrivit Libertatea.

Maria își apreciază ambii părinți artiști, însă totodată se bucură de traseul propriu pe care și l-a ales în viață și, mai ales, că și-a descoperit de la o vârstă fragedă pasiunea.

Am studiat pictura și grafica din clasa a cincea, urmând apoi să mă axez pe designul vestimentar, la facultate. Am crescut în această lume și, de când eram mică, am avut șansa să cunosc artiști care m-au marcat, m-au provocat și m-au ajutat foarte tare să-mi dezvolt creativitatea și să evoluez ca artist. Nu m-aș vedea niciodată lucrând în alt domeniu.”, a declarat ea pentru psychologies.ro.

Maria, fiica Emiliei Popescu: „Pentru mine o relație frumoasă apare atunci când mama și fiica sunt cele mai bune prietene”

Îndrăgita actriță și fiica ei au o relație apropiată, frumoasă, așa cum orice mamă ar trebui să aibă cu fiica ei. Iar în cazul lor, iată că nici măcar anii adolescenței nu le-au adus prea multe neînțelegeri.

Tânăra a primit din partea mamei sale o bună educație, dar și doza necesară de libertate, iar Maria, la rândul ei, a ținut cont întotdeauna de sfaturile mamei sale, scrie demamici.ro.

Încrederea reciprocă a fost un pilon de bază în relația dintre actriță și fiica ei.

„Mari conflicte noi n-am avut. Perioade mai grele, doar. Am discutat problemele. Când a fost cazul. Dacă nu, am lăsat timpul să rezolve. Mi-am trăit și eu fricile, ca orice părinte. Și le trăiesc și acum, dar altfel. Maria a avut libertate din partea mea și atunci n-a avut nevoie să se ascundă. Sigur că a avut secretele ei, normal! Dar a fost mai matură și și-a rezolvat problemele trecând prin ele. Într-un fel, mă proteja și ea pe mine.”, declara actrița, potrivit psychologies.ro.

Iar libertatea acordată fiicei sale pare să fi fost un alt ingredient important care a asigurat succesul în construirea unei relații armonioase între ele două.

„Într-adevăr, nu am avut niciodată conflicte foarte mari. Mama mi-a acordat întotdeauna multă libertate; cu toate astea, cred eu, sper că am fost un copil destul de cuminte. Dar asta și datorită faptului că a avut mereu încredere în mine. Dacă apar totuși mici conflicte, certuri, le rezolvăm rapid, pentru că există comunicare (…) Pentru mine, o relație frumoasă apare atunci când mama și fiica sunt cele mai bune prietene. Atunci când pot împărtăși orice lucru, fie bun, fie rău. Așa e la noi: știu că orice s-ar întâmpla, o să fim mereu una lângă cealaltă.”, a mai declarat și fiica Emiliei Popescu.

Publicat: 02 iun. 2023, 15:22 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă