VIDEO! „Nu am scris, nu-mi veneau idei in cap!” Elevele din Bucuresti dansau pe manele langa liceu dupa BAC-ul din toamna!

Publicat: 27 aug. 2019, 13:51 Autor: D. C. Life

Esecul educational pare sa nu-i sperie pe multi dintre ei, atata timp cat parintii sunt dispusi sa le sustina stilul de viata sau ei deja lucreaza si "fac bani".

Elevele dansau pe manele langa liceu dupa BAC-ul din toamna! 43.500 de candidati s-au inscris pentru a lua BAC-ul la sesiunea din toamna, multi dintre ei fiind din promotia curenta.

La sesiunea de toamna, care a inceput cu proba la limba si literatura romana, mai multi elevi s-au prezentat fara sa invete doar de dragul de a mai veni sa isi incerce norocul. Pro TV a trimis o echipa de reporteri in fata Liceului Tehnologic Traian Vuia, acolo unde stiau din anii anteriori ca rata de promovare a examenului de Bacalaureat este una foarte scazuta. Ce au gasit acolo este o imagine dureroasa asupra multor tineri din ziua de astazi care abandoneaza scoala desi continua sa mearga la cursuri. Elevii dansau pe manele si se distrau langa masini in timp ce isi asteptau prietenii si colegii sa iasa din examen. Rezultatele examenului vor fi afisate pe 3 Septembrie.

„Nu m-am inscris in prima sesiune de BAC ca nu am putut, am avut o problema. Am fost la mare si am venit acuma. Pentru mama am venit acum sa dau sesiunea asta ca eu n-am vrut. Nu am scris, nu-mi veneau idei in cap!” a declarat una dintre fetele din fata liceului care desi a iesit din examen fara sa scrie mai nimic, la final dansa pe manele langa masina unui coleg de clasa.

Elevele dansau pe manele langa liceu dupa BAC-ul din toamna!

Un alt licean la fel de arogant ca si ceilalti le-a explicat reporterilor: „Am fost la mare, la munte. Nu-mi pasa daca iau BAC-ul pentru ca eu lucrez.”

„Nu stiu ce vreau sa fac dupa BAC, deocamdata as mai sta pe acasa” a fost replica cu care un alt elev se arata ezitant asupra viitorului sau.

„Copiii astia sunt de fapt simbolul esecului sistemului educational romanesc. Noi de foarte multe ori ii blamam pe ei si consideram ca nu au vrut, dar de foarte multe ori ceea ce ei urmeaza este o pseudo-scoala. Sunt foarte multi copii care au o traiectorie educationala foarte slaba inca clasa intaia si traiectoria nu este generata neaparat de capacitatea lor intelectuala – academica ci mai degraba de calitatea serviciilor pe care ei le primesc in sistemul educational romanesc.” a declarat sociologul Gelu Duminica pentru StirileProtv.

Publicat: 27 aug. 2019, 13:51 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă