Elena Udrea, mutare noua pentru libertatea ei. Ce face dupa ce vineri i s-a respins recursul

Publicat: 19 nov. 2018, 11:14 Autor: D. C. News 3

Elena Udrea face o nouă mutare, după ce, vineri, magistrații de la Sala Constitucional, Curtea Supremă din Costa Rica, au respins al doilea recurs.

Elena Udrea, mutare noua pentru libertatea ei. Joi, 15 noiembrie, avocatii ei si ai Alinei Bica au demarat al treilea recurs. Acestia invoca Curţii Constituţionale a României privind completurile de cinci judecători şi prin care se demonstrează că sentinţele din 2014 încoace se pot modifica.

Avocatii celor doua au prezentat un al treilea habeas corpus în faţa judecătorilor de la Sala Constitucional, în care susţin că sentinţa care a stat la baza solicitării extrădării a fost anulată în România şi solicită eliberarea celor două femei.

Documentele depuse urmeaza sa fie analizate in Costa Rica. Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a vorbit despre acest subiect. El susţine că a transmis documente din dosarul de aici, pentru a sprijini demersurile de acolo.

Elena Udrea, mutare noua pentru libertatea ei

Elena Udrea, mutare noua pentru libertatea ei„Eu nu ştiu nimic în legătură cu vreo vizită a avocaţilor din Costa Rica în România. Avocaţii din Costa Rica n-aveau cum să ridice din România decizia Curţii Constituţionale, ci doar comunicatul care a fost transmis de Curtea Constituţională privitor la minuta deciziei.

Elena Udrea, mutare noua pentru libertatea eiCă va fi utilizată această minută în apărarea ei, în Costa Rica, este firesc să fie aşa. Sigur că decizia Curţii, la final, va fi aceasta. Pe noi ne interesează în amănunt şi motivarea deciziei Curţii Constituţionale, pentru că aşa putem să apreciem şi să înţelegem asupra modului în care vom acţiona în continuare în justiţia din România.

Elena Udrea, mutare noua pentru libertatea eiDe acţiunile din Costa Rica nu mă ocup eu. N-am făcut altceva decât să sprijin demersurile de acolo, prin transmiterea unor documente din dosar, documente care există la dosarul de condamnare”, a declarat Veronel Rădulescu, conform capital.ro.

Publicat: 19 nov. 2018, 11:14 Autor: D. C. News 3
Pe aceeași temă
×