El este cel mai sărac președinte din lume! ”Urăsc locurile fastuoase, covoarele roşii şi oamenii din spatele tău care îţi spun – Da, domnule”

Publicat: 10 Nov. 2019, 09:16 News 3

Unii lideri ai lumii trăiesc în palate. Alţii se bucură de discreţia unui majordom, de o flotă întreagă de iahturi sau de crame pline de vinuri rare.

Preşedintele Uruguayului, până în 2015, José Mujica, fost luptător de gherilă, este o excepţie. El locuieşte într-o casă şubredă la periferia capitalei Montevideo, fără niciun servitor, iar ca pază are doi ofiţeri într-o maşină parcată pe un drum neasfaltat.

În vârstă de 84 de ani, Mujica a renunţat la palatul prezidenţial în care îl aşteptau 42 de angajaţi şi a optat pentru o locuinţă simplă, unde el împreună cu soţia trăiesc de ani de zile. Casa este situată pe o parcelă de teren unde cultivă crizanteme pentru a fi vândute în pieţele locale, potrivit „New York Times“.

Atunci când a preluat scaunul prezidenţial, în 2010, averea sa era de 1.800 de dolari, adică valoarea Volkswagenului „broscuţă“ din 1987, pe care îl avea în garaj.

De îndata ce politicienii ajung tot mai sus încep să se simtă regi. Pentru mine, o republică înseamnă că nimeni nu e mai presus decât celălalt. Urăsc locurile fastuoase, covoarele roşii, precum şi oamenii din spatele tău care îţi spun – Da, domnule”.

 

Publicat: 10 Nov. 2019, 09:16 News 3
Tags:
Pe aceeași temă