Dramele nestiute ale actritei Tamara Buciuceanu. Si-a pierdut toti oamenii pe care i-a iubit

Publicat: 17 oct. 2019, 09:21 Autor: D. C. Ciao.ro
Dramele nestiute ale actritei Tamara Buciuceanu. Si-a pierdut toti oamenii pe care i-a iubit

În spatele celor 65 de ani petrecuți pe scenă, ca actriță de comedie, Tamara Buciuceanu a trăit tragedii de nebănuit.

Dramele nestiute ale actritei Tamara Buciuceanu. În rarele dezvăluiri despre viața din spatele cortinei, actrița a vorbit despre dramele, deloc puține la număr, prin care a trecut. Începând de la probleme de sănătate grave până la pierderea oamenilor dragi.

Marea ei iubire

Într-unul din extrem de rarele interviuri date în ultimii 20 de ani, prezentă în platou la ‘Profesioniștii’, Tamara Buciuceanu i-a vorbit Eugeniei Vodă despre dramele care i-au marcat existența. Începând cu pierderea oamenilor dragi și sfârșit cu grave probleme de sănătate.

Tamara Bucuciuneanu a ținut dintotdeauna ca, atunci când o prezintă, oamenii să îi spună numele complet, adăugând ‘Botez’, în memoria soțului ei.

Dramele nestiute ale actritei Tamara Buciuceanu

Actrița care nu a avut niciodată copii a iubit un singur bărbat, pe medicul anestezist Alexandru Botez, cu care s-a căsătorit la începutul anilor 60. Din păcate, soțul ei a murit în urmă cu peste 20 de ani.

Si-a pierdut sotul, fratele si cumnatul

În viață nu poți să fii numai cu gura până la urechi, cum zice moldoveanul. Unii pot. Eu nu pot. Pentru că am trăit mai multe dureri, suferințe. Pierderea soțului, a fratelui, a cumnatului George Constantin și multe alte lucruri’, a mai mărturisit regretata actriță, aducând în discuție drama surorii și cumnatului ei, cărora pierderea casei în care au locuit ani le-a distrus viața.

Probleme de sanatate

În ciuda talentului uriaș și al unei energii incredibile, actrița care a vizitat toate continentele, călătorind de-a lungul vieții în circa 45 de țări, s-a luptat cu o afecțiune gravă, de care foarte puțini au știut: emfizem pulmonar. Este vorba despre o stare patologică ireversibilă, o boală ce conduce la distrugerea treptată a pereților alveolelor de la nivelul plămânilor, îngreunând tot mai mult respirația.

‘După atâta frig pe scenă, am făcut un emfizem pulmonar. Era mai greu la respirație, mai oboseam, dar până la urmă plămânul drept a preluat din aer și așa iată că pot să joc și astăzi. Nu mă doare nimic, decât sufletul câteodată’, a mărturisit Tamara Buciuceanu Botez, care, în ciuda bolii, la 80 de ani încă juca, dansa și cânta pe scenă.

Publicat: 17 oct. 2019, 09:21 Autor: D. C. Ciao.ro
Pe aceeași temă