Drama tinerei alergice la apa: „La inceput m-am simtit pierduta complet”

Publicat: 28 Sep. 2018, 10:32 Life

Tanara care sufera de aquagenic urticaria (urticarie aquagenica sau prurit aquagenic) este fortata la multe suferinte, deoarece alergia la apa o impiedica sa duca o viata normala.

Lindsey Coubray, in varsta de 19 ani, din Marea Britanie este tanara pentru care orice contact cu apa reprezinta o suferinta imensa, fiind fortata sa duca o viata cu multe restrictii.

Contactul cu apa o lasa fara respiratie, nu poate face dus, sa mearga la inot sau chiar sa bea apa. Constant trebuie sa ia medicamente, antihistaminice, ca sa poata tine alergia sub control, mai ales cand face dus.

„De fiecare data când fac dus, în afara de stranutul incontrolabil, îmi apare o iritatie severa la nivelul pielii, din cap pâna în picioare, însotita de mâncarime puternica, ochii mi se umfla si devin rosii. De asemenea, am arsuri si la nivelul nasului“, a spus Lindsay.

„La inceput m-am simtit pierduta complet”

Drama tinerei alergice la apa
Drama tinerei alergice la apa

„Si atunci când este cald afara reprezinta o problema pentru mine, nu numai atunci când ploua, deoarece transpiratia îmi provoaca aceleasi probleme: iritatie pe tot spatele, pe brate, piept si fata. De asemenea, trebuie sa evit sa ies afara în zilele ploioase.

De înotat nici nu se mai pune problema, ceea ce ma face extrem de nefericita, pentru ca era ceva ce-mi placea sa fac. Câteodata, chiar si atunci când ies afara imediat dupa ce s-a oprit ploaia, umiditatea din aer ma lasa fara respiratie.

Oamenii se întreaba adesea cum este posibil sa fiu alergica la apa, ceea ce reprezinta 70% din corpul uman. Oamenii sunt curiosi si ma întreaba tot timpul cum reusesc sa am o viata normala în aceste conditii, sa beau apa si sa ma spal. Tot ce pot sa spun este ca e extrem de greu si de frustrant sa reusesc sa tin sub control aceste simptome”, a mai spus aceasta.

Publicat: 28 Sep. 2018, 10:32 Life
Pe aceeași temă