Dragoș Bucur, despre viața cu diabet! Cum a aflat prezentatorul de la Visuri la Cheie despre boală, dar și ce tratament urmează

Publicat: 19 sept. 2023, 11:38 Autor: Hermina Hagianu Vedete

Dragoș Bucur este gazda emisiunii Visuri la Cheie și face parte din juriul Românii au talent. De-a lungul timpului a prezentat multe povești emoționante ale oamenilor care nu au avut o viață deloc ușoară. În schimb, despre ceea ce el trăiește de mai bine de 20 de ani a vorbit foarte rar. Partenerul Danei Nălbaru, suferă de diabet, o afecțiune pe care trebuie să o țină în permanență sub control.

Dragoș Bucur a aflat din întâmplare că este bolnav. Cu toate acestea, după mulți ani în care s-a luptat cu multe temeri acum face haz de necaz pe seama diagnosticului pus de medici. În timp și-a dat seama că boala de care suferă nu este una atât de gravă. Se pare că pe el l-a ajutat să aibă o viață mult mai echilibrată.

Dragoș Bucur, juratul de la Românii au talent

Cum a aflat Dragoș Bucur că suferă de diabet

Vedeta de la ProTV a dezvăluit în podcastul lui Mihai Bobonete că la un moment dat și-a dat seama că ceva este în neregulă cu el. Atunci a decis să facă unele investigații.

„Unul din simptomele diabetului sunt crizele de furie, cel puțin înainte de a fi diagnosticat. Mi-am dat seama că lucrurile o iau razna în momentul în care, eram la Academie, pe deal și mă claxona unul.

Am oprit mașina, m-am dat jos și am început să înjur. Țin minte că era seară, era totul luminat de faruri. Am început să-mi bag, să-mi scot… cu din ale – te omor, că te fac, că nu știu ce. După ceva timp m-am uitat la cine țipam. Era un domn, în vârstă mi s-a părut mie atunci, la vreo 45-50 de ani, cu ochelari. Stătea și se uita la mine. Lângă el era un puști de vreo 12 ani.

Amândoi nu spuneau nimic, doar se uitau așa la mine. Cât de penibil eram. M-am urcat înapoi în mașină și mi-am dat seama că ceva este în neregulă cu mine. Și nu zodia era de vină, ci diabetul”, a povestit Dragoș Bucur în podcastul Da Bravo!

Ce regim alimentar urmează Dragoș Bucur

Au trecut două decenii de când Dragoș Bucur a aflat că trebuie să își schimbe viața. De atunci are grijă atât la alimentație, cât și la tratamentul pe care trebuie să îl urmeze. În multe dintre cazuri, persoanele cu diabet de tip 1 devin dependente de insulină, ajungând să facă poate și sute de injecții.

După ce a reușit să accepte boala în viața lui, juratul de la Românii au talent a reușit să vadă întreaga situație cu alți ochi.

„Nu e o boală care să te îngenuncheze. Nu știu cum să spun, dar sunt două categorii de oameni care aud asta, diabeticii și non-diabeticii. Diabeticii cam știu despre ce vorbesc eu, există un soi de auto-educare pe care trebuie s-o aplici și odată făcută asta lucrurile devin mult mai ușoare decât îți închipui, și pe mine chestia asta m-a ajutat. Eu glumesc uneori și spun că dacă nu aveam diabet aveam multe alte boli. Dar având diabet, a trebuit să elimin multe alte lucruri dăunătoare din viața mea”, a declarat într-un interviu acordat pentru Pro TV.

Dragoș Bucur: „Duc o viață normală, fac sport”

De asemenea, juratul de la ProTV povestește că acum nu este dependent doar de insulină ci și de tehnologie. Dragoș Bucur își monitorizează permanent nivelul glicemiei, iar acest lucru îl ajută să ducă o viață normală.

„Eu nu sunt un mare adept al tehnologiei, mai puțin când e vorba de diabet. Eu sunt dependent, nu doar de insulină, ci și de tehnologie, de vreo 5-10 ani. Folosesc un sistem de monitorizare a glicemiei în timp real, încontinuu, și o pompă de insulină, de ceva ani. De vreo trei ani folosesc și un sistem care se numește closed-loop, un soft care combină informațiile de la senzorul de glicemie către pompa de insulină”, a spus Dragoș Bucur, conform protv.ro.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 19 sept. 2023, 11:38 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×