Dr. Mihai Craiu, mesaj pentru părinţi: „Copiii vor fi bine. Nu vor avea niciun fel de hipoxie”

Publicat: 16 Sep. 2020, 09:31 Arhiva
Dr. Mihai Craiu, mesaj pentru părinţi: „Copiii vor fi bine. Nu vor avea niciun fel de hipoxie”

Renumitul medic pediatru Mihai Craiu face o demonstraţie şi arată într-un clip video, postat pe Facebook, că purtarea măștii de protecţie nu produce hipoxie, adică reducerea oxifgenului din organism. 

„A început școala. Pentru unii, on-line, pentru alții, în persoană. Deci cu mască, păstrarea distanței în clasă, aerisit și spălat bine mâinile. Voiam doar să vă arăt, cu ajutorul unui pulsoximetru, că purtatul măștii nu produce hipoxie. Urmăriți cu atenție valorile de saturație (mereu sunt afișate valori peste 95%, cât ar fi cea mai mică valoare normală) şi cele de puls (se vede că îmi este cald și sunt obosit, cu ceva tahicardie, având valori de 86-100/minut). Copiii vor fi bine. Nu vor avea niciun fel de hipoxie de la purtarea corectă a măștii. Iar în cazuri excepționale există şi varianta de „pauză” scurtă de mască, în exterior, când nu se află nimeni în apropiere. De profesori și bunici trebuie să avem grijă! Spor la școală!”, a scris dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, pe pagina de Facebook.

Mesajul cunoscutului medic vine în contextul în care multe persoane au spus, în ultima perioadă, că purtarea măştii timp de câteva ore ar putea produce unele probleme. Totuşi, medicii poartă mască de ani de zile şi s-a văzut că nu există riscuri.

Mihai Craiu, despre problema vaccinării în pandemie

„Cred ferm că rolul medicului pediatru este să vorbească despre fapte științifice dovedite și să ofere soluții practice. Despre prognoze și simulări sunt chemati alții să vorbească.
Zeci de părinți m-au întrebat despre vaccinurile programate în această perioadă…

SFAT PRACTIC – Da, este necesar să mergeți să vaccinați copiii dumneavoastră, şi acum în timpul pandemiei. Dacă aranjaţi cu medicul dumneavoastră de familie să faceți vaccinul la prima oră, dimineața, după ce cabinetul a fost sterilizat cu ultraviolete sau tehnici similare, e perfect în siguranță copilul! Anunțați când ați ajuns la cabinet și așteptaţi în mașină să fiți chemați. Când vă cheamă puteți să intrați fără a aștepta în hol, lângă alte persoane, şi faceți vaccinul în siguranță. #NeRevenim”, a scris dr. Mihai Craiu, pe pagina de Facebook.

Publicat: 16 Sep. 2020, 09:31 Arhiva
Pe aceeași temă