Donald Trump a ieșit din spital și s-a întors la Casa Albă. Președintele SUA, un nou gest iresponsabil

Publicat: 06 Oct. 2020, 09:24 Arhiva
Donald Trump a ieșit din spital și s-a întors la Casa Albă. Președintele SUA, un nou gest iresponsabil

Președintele american Donald Trump a părăsit luni seară, la ora locală 18:38 (marți, ora 1:38 dimineața, ora României), clinica Walter Reed Medical Center, unde a stat internat timp de 3 nopți după ce s-a infectat cu COVID-19.

Trump a ieșit pe ușa clinicii purtând mască și a făcut cu mâna ziariștilor prezenți, apoi a s-a îndreptat spre automobilul cu care urma să fie transportat către Marine One – elicopterul prezidențial. Înainte de a se urca în mașină, președintele a ridicat degetul mare în sus, gest cu semnificația „totul este în regulă”.

„Vom reveni în curând pe drumurile de campanie (pentru alegerile prezidențiale, n.r.). Știrile false propagă doar sondaje false”, a scris președintele pe Twitter, cu referire implicită la informațiile care arată că Joe Biden, contracandidatul democrat, s-ar afla în fața sa în intențiile de vot.

Următoarea rundă de dezbateri față în față este programată pe 15 octombrie în Miami iar Biden a spus că va participa dacă experții vor aprecia că evenimentul este „sigur” din punct de vedere sanitar.

Trump: „Nu lăsați virusul să vă domine viețile”

Odată revenit la Casa Albă, Donald Trump a mai distribuit un tweet, de astă dată sub forma unui material video.

„Am învățat atâtea despre coronavirus. Un lucru e sigur: nu-l lăsați să vă domine. Nu vă fie frică de coronavirus. Îl veți înfrânge. Avem cele mai bune echipamente medicale, cele mai bune medicamente, toate elaborate recent. Puteam să ies (din spital) încă de acum două zile. Mă simțeam grozav, mai bine decât m-am simțit în urmă cu 20 de ani. Nu-l lăsați să vă domine, nu-l lăsați să preia controlul vieților voastre. Suntem cea mai mare țară din lume. Ne întoarcem la lucru, ne vom afirma. Ca lider al vostru, a trebuit să fac asta.

Știam că există pericolul, dar a trebuit s-o fac. Am ieșit în față. Am condus. Orice lider ar fi făcut asta. Știu că e riscant, că e periculos. E în regulă. Acum mă simt mai bine și poate că sunt imun? Nu știu. Dar nu-l lăsați să vă domine viețile. Ieșiți în lume și aveți grijă. Avem cele mai bune tratamente din lume, iar vaccinul va veni dintr-un moment într-altul”, a spus Donald Trump în clipul în care i-a lăudat pe medicii care l-au îngrijit, scrie antena3.ro.

Potrivit CNN, materialul video a fost filmat în apropierea personalului Casei Albe, care nu purta mască. Trump a pozat, tot fără mască, din balconul Casei Albe.

Publicat: 06 Oct. 2020, 09:24 Arhiva
Pe aceeași temă