Doliu în România. A murit episcopul Florentin Crihălmeanu. Acesta fusese testat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 13 ian. 2021, 08:50 Autor: Elena Arhiva
Doliu în România. A murit episcopul Florentin Crihălmeanu. Acesta fusese testat pozitiv cu noul coronavirus

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu a murit, marți, în urma unui stop cardio respirator, după ce, la finalul anului trecut, fusese diagnosticat cu COVID-19.

Vestea tristă a fost transmisă de Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla. „Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoştinţa tuturor credincioşilor greco-catolici şi a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinţia Sa Florentin CRIHĂLMEANU, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viaţă la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

În ciuda faptului că starea sănătăţii Preasfinţiei Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 şi se apropia de sfârşitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanţa, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul”, se arată într-un comunicat de presă.

„Preoţii, persoanele consacrate şi toţi credincioşii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credinţă în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului şi smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinţei şi a Învierii, nădăjduim să aducă unitate şi pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat şi stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos şi a Bisericii Sale”, arată reprezentaţii Biroului de Presă al Episcopiei.

PS Florentin Crihălmeanu, a fost confirmat, la sfârşitul anului trecut, cu COVID-19, dar nu a fost necesară internarea deoarece înaltul prelat făcuse o formă ușoară a bolii.

Sursa foto: Facebook Eparhia greco-catolica

Publicat: 13 ian. 2021, 08:50 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă