Doliu în lumea medicală din România. A murit chirurgul Dumitru Unc, după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Publicat: 24 Oct. 2020, 15:27 Arhiva

Este doliu în lumea medicală în România. Reputatul chirurg Octavian Dumitru Unc s-a stins din viață, după ce a fost infectat cu noul coronavirus.

Potrivit Adevărul.ro, medicul s-a stins din viață sâmbătă dimineață, iar anunțul trist a fost făcut chiar de familia bărbatului, pe rețelele de socializare. Bărbatul în vârstă de 63 de ani a fost infectat cu noul coronavirus. În noaptea de vineri spre sâmbătă, el a fost supus şi unei intervenţii chirugicale.

„Profu’ Unc trece acum prin momente dificile. Haideti toti, fiecare dupa cum putem, sa ne rugam impreuna in aceasta seara. 5 minute, intre 00:00 – 00:05, pentru noi nu sunt multe, dar pentru dansul sigur vor reprezenta mult! Dumnezeu să-i dea multă sănătate. Din păcate, el a murit în această dimineaţă”, este mesajul care apare pe internet.

 

A murit academicianul Virgil Enătescu la vârsta de 79 de ani

Bărbatul, care este considerat unul dintre cei mai geniali oameni de pe planetă, a murit în cursul zilei de joi, 22 octombrie. Academicianul Virgil Enătescu avea vârsta de 79 de ani. Anunțul trist a fost făcut de fiica acestuia pe rețelele de socializare.

Brașoveanul care în data de 11 noiembrie ar fi împlinit vârsta de 80 de ani a fost pasionat întotdeauna de cercetarea experimentală, iar acest lucru i-a contribuit mult la dezvoltarea proprie. Îndreptat spre cercetare, cel care i-a pus bazele teoretice, fiind inițiat în lumea medicală, a fost chiar Claude Bernard (1856), cel care a pus bazele medicinii experimentale. Fost membru al Academiei România, Virgil Enătescu a fost și președinte al forurilor și comisiilor științificie interne și internaționale, arată Antena 3.

Publicat: 24 Oct. 2020, 15:27 Arhiva
Pe aceeași temă