Doliu. A murit academicianul Virgil Enătescu la vârsta de 79 de ani

Publicat: 24 Oct. 2020, 09:22 Arhiva

Este doliu în România, după ce academicianul Virgil Enătescu s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani.

Bărbatul, care este considerat unul dintre cei mai geniali oameni de pe planetă, a murit în cursul zilei de joi, 22 octombrie. Academicianul Virgil Enătescu avea vârsta de 79 de ani. Anunțul trist a fost făcut de fiica acestuia pe rețelele de socializare.

Brașoveanul care în data de 11 noiembrie ar fi împlinit vârsta de 80 de ani a fost pasionat întotdeauna de cercetarea experimentală, iar acest lucru i-a contribuit mult la dezvoltarea proprie. Îndreptat spre cercetare, cel care i-a pus bazele teoretice, fiind inițiat în lumea medicală, a fost chiar Claude Bernard (1856), cel care a pus bazele medicinii experimentale. Fost membru al Academiei România, Virgil Enătescu a fost și președinte al forurilor și comisiilor științificie interne și internaționale, arată Antena 3.

“Astăzi 23 octombrie 2020 ora 19.00 este priveghiul și mâine 24 octombrie ora 15 va avea loc slujba de înmormântare, la Capela Cimitirului de lângă gară.

Rar, mi se întâmplă, să îmi vină greu să scriu, acum la despărțirea de tata și de aceea voi posta un mesaj, pe care o prietena l-a primit de la părintele duhovnic. Când mergi în urma sicriului ce poartă tot ce ai mai drag, păşeşte cu vitejie ca atunci când duci un dar celui mai mare Prieten, şi zi: „Acest suflet drag ţi-l aduc în dar – Ţie, Doamne”, este mesajul transmis de Emilia Enătescu, fiica academicianului.

Florin Bugar, antrenorul naționalei feminine U19, a murit

Antrenorul naționalei feminine de fotbal U19 a murit la 48 de ani din cauza coronavirusului! Florin Bugar a decedat joi dimineața, anunță FRF.

Tehnicianul se afla de câteva zile la secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Timișoara, în stare gravă, după ce fusese depistat cu COVID-19. Florin Bugar a fost diagnosticat cu encefalită de etiologie COVID, starea acestuia s-a înrăutățit, iar joi dimineață a decedat, scrie digisport.ro.

Sursă foto: presasm.ro

Publicat: 24 Oct. 2020, 09:22 Arhiva
Pe aceeași temă