Dispare magazinul iubit de milioane de români. Ce se întâmplă cu fiecare supermarket în parte

Publicat: 14 nov. 2023, 14:03 Autor: Loredana Dumitrașcu News
Dispare magazinul iubit de milioane de români. Ce se întâmplă cu fiecare supermarket în parte

Dispare magazinul iubit de milioane de români. Ce se întâmplă cu fiecare supermarket în parte. Ahold Delhaize, retailerul mondial care deține Mega Image, a cumpărat Profi Rom Food, ce operează supermarketurile Profi din țară. Astfel că, magazinele pe care le știu și le iubesc milioane de români nu vor mai exista.

Ahold Delhaize a cumpărat Profi

Ahold Delhaize este unul dintre cei mai mari retaileri alimentari de pe piața mondială. În România, deține magazinele Mega Image, iar acum a achizționat de la MidEuropa Profi Rom Food rețeaua de magazine Profi din țară.

Momentan, reprezentanții Mega Image au anunțat că așteaptă ca tranzacția să fie aprobată de Consiliulul Concurenței. Pentru supermarketurile Profi, gigantul va plăti în jur de 1,3 miliarde de euro.

Suma coincide cu valoarea de întreprindere potrivită în funcție de leasing de 1,8 miliarde de euro, post IFRS 16, după cum notează ESM. Cel mai probabil, tranzacția va fi finalizată la începutul anului viitor. Citește continuarea AICI.

Cel mai mare supermarket din România dispare!

Carrefour anunță finalizarea tranzacției cu Grupul Louis Delhaize și preluarea tuturor activităților brandului Cora din România. În plus față de cele 10 hipermarketuri și 9 magazine de proximitate, Carrefour devine și angajatorul celor peste 2000 de lucrători care au asigurat activitatea Cora în România.

În perioada următoare, hipermarketurile și magazinele de proximitate nou achiziționate vor intra într-un proces treptat de rebranding, care urmează să fie finalizat la sfârșitul anului 2024. Hipermarketurile vor rămâne deschise, pe cât posibil, pe parcursul procesului, iar magazinele de proximitate vor fi închise o perioadă scurtă de timp, pentru a fi rapid adaptate la formatul Carrefour Express. Citește continuarea aici.

Publicat: 14 nov. 2023, 14:03 Autor: Loredana Dumitrașcu News
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă