Din nou cutremur în România!

Publicat: 08 Nov. 2020, 17:54 Arhiva
Din nou cutremur în România!

Un cutremur cu magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter a avut duminică în județul Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la ora 13.46, în județul Vrancea.

Acesta s-a produs la adâncimea de 80 de kilometri și a avut magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov (73 km), Ploiești (85 km), Bacău (108 km), Galați (119 km), Brăila (119 km), București (137 km).

Ce spune Gheorghe Mărmureanu

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a declarat pentru Vremea Nouă faptul că seismele din Vrancea sunt periculoase după ce trec de 7 grade pe scara Richter. Un cutremur mare ar putea veni în România abia peste 20 de ani, în 2040.

“Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea, din care face parte și județul Vaslui, nu sunt periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem. Nu au nici o relevanță, deoarece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter.

În România sunt cutremure mici foarte multe, care pleacă din Vrancea, începând de la Botoșani și până la Turnu Severin, deci nu înseamnă că este vreun cutremur din vreo zonă separată ca Vaslui, tot din zona Vrancea vine. Așa că vasluienii pot sta liniștiți, că nu este nimic grav”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Publicat: 08 Nov. 2020, 17:54 Arhiva
Pe aceeași temă