Din ce e făcută, de fapt, toba de porc pe care românii o cumpără din Auchan! Citește eticheta

Publicat: 18 dec. 2024, 14:41 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete

Din ce e făcută, de fapt, toba de porc pe care românii o cumpără din Auchan! Citește eticheta.

La o privire atentă, unul dintre sortimentele de tobă de porc – atât de căutată în această perioadă – conține o mulțime de ingrediente, care mai de care mai sintetic.

Așadar, din ce e făcută, de fapt, toba de porc pe care românii o cumpără din Auchan?

Iată lista de ingrediente: ciolan de porc fără șorici, apă, gelatină, antioxidant (acid ascorbic), dextroză, sare, arome naturale, arome, condimente, conservant (nitrid de sodiu), scrie gandul.ro.

Toba de casă: rețeta tradițională românească

De pe masa de Sărbători nu trebuie să lipsească toba! Dacă nu vreți să cumpărați o bucată gata făcută din magazinele tradiționale, puteți încerca să o pregătiți acasă. Noi vă dezvăluim rețeta!

Ingrediente pentru toba de casă de porc:

  • 2 picioare de porc;
  • 2 urechi de porc;
  • 500 g de ficat de porc;
  • 2 rinichi de porc;
  • 1 inimă;
  • 1 limbă;
  • 1-2 bucăți de splină;
  • 500 g de burtă de porc cu șorici sau rasol;
  • 300 g de carne macră de porc;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 1 bucată de rădăcină de țelină, pătrunjel sau păstârnac;
  • sare, piper, ardei iute, foi de dafin și ienibahar;
  • usturoi (opțional).

Mod de preparare:

Dacă ai tăiat porcul, pregătirea ingredientelor pentru tobă va începe de seara, după ce urechile, picioarele și rasolul de porc au fost bine pârlite și spălate în multe ape. Se îndepărtează și copitele de la picioarele de porc, se presară cu sare și se lasă la rece până a doua zi. Stomacul de porc se spală și el cu apă rece și caldă, după care se pune în apă rece cu oțet sau felii de lămâie și se lasă până ziua următoare. În cazul în care ai optat pentru aceste părți de porc din comerț, nu rămâne decât să le speli bine. Citește toată rețeta aici.

foto: social media

Publicat: 18 dec. 2024, 14:41 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×