DIETA de după sărbători. Cum să scapi de kilogramele acumulate rapid şi fără efort!

Publicat: 30 Dec. 2019, 14:38 Life
DIETA de după  sărbători. Cum să scapi de kilogramele acumulate rapid şi fără efort!

Chiar dacă în fiecare an ne dorim să nu facem excese în perioada sărbătorilor şi să nu luam în greutate în aceste zile, ajungem, aproape de fiecare dată, să cedăm tentaţiilor şi să mâncăm ce nu ar trebui şi în cantităţi uriaşe. 

Cele mai multe preparate de Crăciun au la bază proteine de origine animală şi grăsimi saturate, pe care organismul le digeră greu. În plus, excesul de proteine şi grăsimi rele poate favoriza formarea de ţesut adipos.

Iată ce trebuie să faci ca să scapi rapid de kilogramele acumulate

Consumă foarte multe lichide în perioada dintre sărbători, pentru a stimula organismul să elimine toxinele şi grăsimile. Desigur, prin lichide se înţelege apă plată, apă cu lămâie, sucuri de fructe şi sucuri de legume. Dacă vrei să slăbeşti rapid, ar trebui să uiţi de băuturile carbogazoase şi de băuturile alcoolice.

Scapă de balonare si de retenţia apei

Balonarea este unul dintre motivele pentru care abdomenul tău se încăpăţânează să fie umflat şi apare, de obicei, pe fondul consumului de alimente grase şi grele. Retenţia apei, în schimb, face ca tot trupul tău să fie pufos. Sunt multe trucuri pe care le poţi pune în practică şi care dau rezultate rapide atât în cazul balonării, cât şi în cazul retenţiei apei:

– bea un pahar de apă caldă cu lămâie pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă
– fă 5 minute de exerciţii de înviorare
– mănâncă legume şi un ou la micul dejun, dar evită lactatele
– bea un pahar de suc de ananas la gustarea dinaintea prânzului
– redu la jumătate porţiile de mâncare
– mestecă bine alimentele
– mănâncă un măr la gustarea de după-amiază
– ia o cină light
– bea un ceai care îmbunătăţeşte digestia după cină.

În plus, pentru un tonus muscular şi un trup de zeiţă este recomandat ca exerciţiile fizice să devină regularitate, iar o dietă bazată pe alimente sănătoase şi fără excese ar trebui să devină stil de viaţă! 

Publicat: 30 Dec. 2019, 14:38 Life
Pe aceeași temă