Dieta cu pepene roşu. Cum să slăbeşti rapid şi frumos

Publicat: 14 iun. 2021, 13:20 Autor: Elena Retete & Diete
Dieta cu pepene roşu. Cum să slăbeşti rapid şi frumos

Vara a venit, iar un corp frumos şi sculptat este visul oricărei femei. Ciao.ro vă prezintă o dietă senzațională, cu pepene roșu, care vă va ajuta să ajungeți la măsurile pe care vi le doriți. 

Pepenele roşu este cunoscut pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate. Este o sursă extraodinară de antioxidanţi şi vitamine. Conţine 90% apă, astfel că are atât proprietăţi dietetice, cât şi diuretice. Dieta cu pepene roşu te ajută să slăbeşti în timp record, fiind totodată şi o cură de detoxifiere, iar cantitatea mare de zaharuri oferă organismului energia necesară pentru activităţile zilnice.

Cura cu pepene roşu este foarte uşor de urmat chiar dacă, la prima vedere, pare una drastică. Sunt mai multe modalităţi de a ţine această dietă. Însă cea mai eficientă este cea împărţită în două etape pentru că oferă şi o perioadă de stabilizare a organismului după ce acesta a fost privat de alte alimente.

Cum se ţine dieta cu pepene roşu

Prima etapă durează între trei şi cinci zile, timp în care se consumă numai pepene roşu. Ai voie să consumi cel mult 3 kilograme de pepene în fiecare zi. Este acelaşi principiu cu mono-dieta, cunoscută ca şi dieta disociată, în care ai voie să mămânci doar un singur tip de aliment pe zi. Dacă este ţinută cu stricteţe, în această perioadă se elimină toxinele şi apa în exces din organism şi se poate slăbi până la cinci kilograme.

A doua etapă este cea de stabilizare. Sunt introduse alte alimente, însă kilogramele continuă să scadă, chiar fără prea mult efort.

Iată meniul pentru etapa a doua a dietei cu pepene roșu:

Micul dejun: Un bol de cereale integrale cu lapte/ Două linguri de fulgi de ovăz cu lapte sau o felie de pâine integrală cu o felie subţire de brânză.

Gustare: 2-3 felii de pepene roşu

Prânz: 200 de grame de peste, pui sau vită la grătar cu salată asortată. Puteţi pune în salată o lingură de ulei de măsline, care ajuta foarte mult digestia.

Cina: pepene roşu la discreţie

O altă variantă pentru meniul din etapa a doua:

Mic dejun: un iaurt şi 3 felii de pepene roşu. Sau o felie de pepene roşu şi o cafea sau un ceai verde.

Gustare: 2 felii de pepene roşu şi puţină brânză de vaci.

Prânz: o ceaşcă de orez fiert şi 3 felii de pepene/150 de grame de carne de vită fiartă, 150 de grame de orez fiert şi o felie de pepene/100 de grame de carne de pui fiartă, o felie de pâine integrală şi o felie de pepene.

Gustare: 2 felii de pepene roşu şi puţină brânză de vaci.

Cină: mâncare de legume şi 2 felii de pepene roşu/60 de grame de brânză de vaci, o felie de pâine integrală şi 2 felii de pepene roşu/100 de grame de carne la grătar şi 2 felii de pepene roşu.

Cursa se ţine 15 zile şi se slăbeşte aproximativ 7 kilograme. Medicii spun însă că dieta cu pepene roşu nu este recomandată celor care suferă de diabet sau au pietre la rinichi.

Citește și: Dieta cu roşii. Cum să slăbeşti rapid şi aproape fără efort!

 

 

 

Publicat: 14 iun. 2021, 13:20 Autor: Elena Retete & Diete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă