Cu această reţetă vă puteți surprinde prietenele sau colegii de birou într-un mod foarte plăcut. Este un preparat cu iaurt şi unt de arahide, pe care le puteți orna cu fructe de pădure sau cereale.
Ingrediente 6 porţii
285 g de iaurt grecesc, cu puţină grăsime sau deloc
1 linguriţă miere
60 g unt de arahide, plus 2 linguri
25 g afine
Mod de preparare
Într-un bol, adăugaţi iaurtul grecesc şi mierea şi amestecaţi până se combină.
Transferaţi 6 linguri de amestec în 6 forme de brioşă.
Băgaţi la microunde untul de arahide timp de 15 secunde. Se pune o lingură de unt de arahide înmuiat peste fiecare lingură de iaurt.
Presăraţi afine peste untul de arahide şi apăsaţi uşor.
Se congelează până devin gustări solide din iaurt şi unt de arahide, aproximativ 2 ore.