O descoperire incredibila a fost facuta recent in Siberia.
Oamenii de stiinta au facut mai multe teste asupra stratului de gheata si au observat ca in permafrostul din Siberia se ascunde ceva inedit. Totodata, regiunea in care a fost facuta descoperirea e cunoscuta tocmai din acest motiv.
In regiunea siberiana Iacutia au mai fost gasite pana acum si fosile de mamut, conservate perfect datorita temperaturilor extrem de scazute. De asemenea, se crede ca descoperirea de acum are o varsta de 30.000 de ani.
Savantii au gasit in regiunea Iacutia o fosila conservata in permafrost. Mai exact, ramasitele au apartinut candva unui manz si cand au fost observate atat pielea, blana, copitele, cat si coada erau intacte.
Mai mult decat atat, locul in care a fost facuta descoperirea se afla in zona de nord-est din Siberia. Cercetatorii de la Universitatea Federala Nord-Estica au estimat ca fosila de manz are o vechime de 30.000 – 40.000 de ani.
Se considera ca la momentul mortii, animalul avea doar doua luni, noteaza descopera.ro. Totodata, aceasta fosila e una dintre cele mai bine conservate pana acum si le-a putut oferi oamenilor de stiinta suficiente date despre viata de atunci de pe Pamant.
Directorul Muzeului Mamutului din capitala regiunii Iacutia a fost profund surprins de starea perfecta de prezervare a acestui exemplar. Semyon Grigoryev a mentionat ca este cea mai bine conservata fosila de manz gasita vreodata.
Descoperirea impresionanta a fost facuta in craterul Batagaika, o depresiune foarte adanca din taigaua siberiana. Momentan nu se stie daca au mai fost gasite si alte ramasite de acest tip, tot in acea zona.
Oasele care apartineau mamutului lanos au fost descoperite cu cativa ani in urma si in Romania, la Gura Humorului. O familie de localnici a observat un os gigantic pe malul raului Moldova si l-a dus la Politie.