Denisa Tănase, despre secretul primului milion de euro obținut din vânzarea parfumurilor: ”Am trecut și prin 72 de ore de nesomn”

Publicat: 19 Oct. 2021, 19:12 Vedete

Denisa Tănase, de la artistă la afaceristă! Vedeta a pus muzica pe “pauză” pentru o perioadă, ca se ocupe, ca a carte, de afacerea cu parfumuri pe care o are. Vedeta lucrează cu soțul ei, Mircea, dar și cu sora ei, Raluca, zi de zi pentru a duce brandul cu parfumuri cât mai sus. Au deschis zeci de magazine în țară și străinătate, și nu se opresc aici. Toate acestea însă, au costat-o pe Denisa…

Denisa Tănase a deschis 41 de magazine

Despre afacere, bani, conturi, investiții, viață personală și nu numai, Denisa Tănase ne-a dezvăluit în interviul de mai jos, pe care reporterii CIAO.RO l-au realizat la deschiderea magazinului, din București, cu numărul 41!

Reporter: În interviurile anterioare, începeam mai întâi să vorbim despre muzică, iată că acum, la câțiva ani distanță, muzica este în plan secundar. Astăzi vorbim despre afacerista Denisa Tănase și nu artista Denisa Tănase. Care au fost cele mai mari riscuri pe care ți le-ai asumat în afacerea ta?

Denisa Tănase: Riscul de a pierde nu, că nu aveam ce să pierd (zâmbește – n.r.), că am pornit chiar de la zero. Riscuri sunt din punctul în care business-ul a crescut. Îți asumi riscuri în fiecare secundă pentru că orice decizie poate să ducă spre ceva bun. Sau spre ceva rău. Și să nu crezi că am luat numai decizii bune până acum. Au fost și decizii neinspirate. Au fost și decizii care ne-au făcut să pierdem bani. Nu să câștigăm. Dar important este că au fost mai bune cele bune și atunci s-a compensat.

Reporter: Ținând cont că amândoi ați construit un adevărat imperiu, tu și Mircea ați stabilit vreo clauză specială, în caz de separare?

Denisa Tănase, despre Mircea: „Nu suntem materialiști deloc, nici eu, nici el”

Denisa Tănase: Nu. Noi ne bucuram de călătoria asta și nu vedem lucrurile așa. Și uite, cred că ăsta este unul dintre motivele pentru care ni se leagă lucrurile frumos. Nu suntem materialiști deloc, nici eu, nici el. Vedem toată povestea asta în recunoaștere, în creșterea brandului. În creșterea numărului de magazine, în creșterea numărului de angajare. Vrem să avem echipe mari, frumoase, puternice, sudate.

Nu vedem asta în profit sau în banii pe care-i avem noi din activitatea noastră. Sau ce-o să facem sau cum o să împărțim. Pentru că sunt alte lucruri care sunt mult mai greu de împărțit decât banii. Și atunci, noi de acelea avem grijă.

Reporter: Ce ai sacrificat pentru a ajunge unde ești acum? Care a fost cea mai lungă perioadă de timp în care ai lucrat non stop, fară să dormi?

Denisa Tănase: Am sacrificat partea de timp pentru mine. Care nu mai există. Momentele cu familia, cel puțin cu ai mei – că acum sunt norocoasă că pe soră-mea o am lângă mine că muncim împreună și suntem împreună des. Momentele cu prietenii pentru că n-am mai fost atât de disponibilă. Ei m-au înțeles cu toții. Dar nu am mai alimentat relațiile de prietenie așa cum o făceam înainte.

Cea mai lungă perioadă în care n-am dormit? Hmm… fară să dorm deloc… 72 de ore. În rest am mai avut perioade lungi, dar și cu “mai fur 2 ore”, “mai fur 3 ore de somn”. În avion… pe unde prindeam…

Este afacerista Denisa Tănase milionară în euro?

Reporter: Ești milionară în euro?

Denisa Tănase: În euro? (râde – n.r.). Este amuzant că oamenii nu fac diferența între cifra de afacere a firmei și banii tăi din contul tău de persoană fizică. Business-ul nostru a crescut realmente de la zero și a crescut organic. Fără să atragem investitori, fără să facem credite.

Și atunci tot profitul l-am redistribuit în creșterea firmei. Pentru că altfel n-am fi putut să vorbim despre această creștere. Așa că milioanele de euro pe care unii cred că eu le am în buzunar, ele se regăsesc în fiecare magazin deschis. În fiecare produs nou lansat, în fiecare om în plus angajat în echipă, în softurile pe care le dezvoltăm și cu care lucrăm intern. Și-n tot ceea ce facem… până la urmă.

Și canalizam către această creștere a firmei. Și așa este și sănătos. Se spune că e bine în orice business, ca în primii 5 ani, să reinvestești profitul. Ca să-l ajuți să crească, să fie solid.

Reporter: În ce anume îți mai investești banii, exceptând dezvoltarea afacerii actuale, cu parfumuri?

Denisa Tănase: Am investit în imobiliare, în Dubai.

Reporter: Apropo de afacerea cu parfumuri, cum a început totul? De unde ți-a venit ideea? Te gândeai că vei ajunge atât de departe. Apropo, câte magazine sunt în total? 

Denisa Tănase: 41 de magazine deocamdată. La început mi-am dorit de fapt să am un parfum, ca orice persoană publică. Știi că persoanele publice mai lansează o colecție. Și eu voiam și eu să lansez un parfum. Și de la acest parfum, mi-am dat seama că tindem spre un business de sine stătător. Și atunci am început să simt potențialul și să cred. Și chiar am crezut de la început că putem să ajungem la dimensiuni mult mai mari decât cea la care suntem astăzi.

În ce a investit bani afacerista Denisa Tănase?

Reporter: Aparent, din poze, viața ta a devenit una foarte extravagantă. Așa este și în realitate? Cât de mult ți-ai schimbat stilul de viață în ultimii ani?

Denisa Tănase: Păi… uite-mă! Nu știu cât de extravagantă sunt (râde – n.r.). Mi s-a schimbat puțin viața, în bine. Aș fi ipocrită să spun că nu s-a schimbat deloc. Mi s-a schimbat un pic în bine, dar asta într-un mod suficient cât să fie sănătos și cât să mă alimenteze pe mine. Pentru că, uneori, dacă nu mă premiez…

Nici să ajungi să muncești și să acumulezi frustrări nu e ok. Trebuie să existe un echilibru. În rest, viața mea, după cum vezi, este la fel. Eu sunt același om, am aceeași oameni lângă mine. Doar că am mai mulți. Și în fiecare zi mai mulți, și mai mulți.

Reporter: Ați achiziționat 2 apartamente în Dubai, pe timpul pandemiei, pe care doriți să le închiriați. Cu aproximație, cât costă un apartament în Dubai, în zona în care ați luat și voi.

Denisa Tănase și soțul și-au luat 2 apartamente în Dubai

Denisa Tănase: Avem 2 apartamente, da, dar încă nu sunt gata. Când vor fi gata ele se închiriază în regim hotelier. În perioada aceea, când am achiziționat noi – pentru că acum au crescut foarte mult prețurile – este cred că singura piață imobiliară din lume care a fost pe creștere în perioada asta – porneau atunci de la 160.000 de euro studio-urile. Și pot să ajungă la milioane. Apartamentele de 2 camere pot fi 200.000, 300.000, 400.000 de euro, depinde de zonă.

Reporter: Muncești foarte mult și ai prea puțin timp pentru tine. Văzusem recent, la tine pe story, că îndemni femeile să-și facă timp pentru ele. Tu cum reușești să te detașezi de muncă, să-ți faci timp pentru tine, pentru Mircea, pentru părinți, prieteni… Citisem, la un moment dat, în presă, că ajunsesei să visezi noaptea vitrine cu parfumuri…

Denisa Tănase: „Ajunsesem într-un punct de burnout”

Denisa Tănase: Ajunsesem într-un punct de burnout clar în care mă resimțeam fizic. Nu știu dacă am ieșit din el, sincer. Pentru că este mult mai greu să ieși. E acolo, într-o stare latentă și când se întâmplă niște lucruri, se reactivează. Trebuie să conștientizăm faptul că muncim, muncim, dar să nu uităm faptul că suntem oameni și că avem nevoi. Și că trebuie să avem grijă și de noi.

Am fost la un moment dat într-un mood din ăsta pe story în care am simțit să le spun fetelor care mă urmăresc, și care muncesc foarte mult, că trebuie să nu uite să-și ofere câteva momente și pentru ele.

Reporter: Se spune că atunci când doi soți își petrec timpul non stop împreună, adică și la muncă, unde lucrează împreună, și acasă, există și tensiuni, contraziceri… La voi, cine face pasul spre împăcare?

Denisa Tănase: Depinde. În general amândoi. Dar depinde de cine a greșit. Nu avem orgolii și nu stăm supărați mai mult de 5-10 minute. De obicei când suntem stresați și ne enervăm și simțim că lucrurile pot degenera… o dăm în glumă. Unul dintre noi face o glumă, începem să râdem și trece. Nu am stat niciodată supărați în 3 ani de când suntem împreună.

Își dorește un copil cât mai repede

Reporter: Te vezi mămică în viitorul apropiat?

Denisa Tănase: Absolut. Sigur că da! E normal.

Reporter: Ai avea timp să crești un copil, să petreci timp cu el…

Denisa Tănase: Să fii mama? Da! Și dacă ne plimbăm de colo, colo, în țară sau în străinătate, îl luăm cu noi. Pentru a fi mamă nu cred că există nimic să nu ai timp să fii mamă. E un lucru care cred că este esențial în viața oricărei femei. În jurul lui apoi se învârt restul. Dar deocamdată sunt mamă de altceva, de magazine (râde – n.r.).

Ce planuri de viitor ai?

Reporter: Văzusem la tine pe Instagram că ai repostat un story de la fostul tău soț. Ați rămas în relații bune?

Denisa Tănase: Da, absolut.

Reporter: Cum îți proiectezi viitorul, unde crezi că se va situa afacerea ta peste câțiva ani?

Denisa Tănase: Îmi doresc să o creștem și mai mult. Și când o vom crește suficient de mult pe cât putem noi să susținem. Din punctul în care noi nu mai putem să susținem să ajungem să lucrăm cu investitori din zona de beauty.

Sursa foto: Arhiva CIAO.RO, Instagram Denisa Tănase

Publicat: 19 Oct. 2021, 19:12 Vedete
Pe aceeași temă