De ce să nu porți niciodată ochelarii de soare pe cap! Greșeala pe care o faci mereu și care spune multe despre tine!

Publicat: 12 Nov. 2019, 18:26 News 3
De ce să nu porți niciodată ochelarii de soare pe cap! Greșeala pe care o faci mereu și care spune multe despre tine!

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu practic atunci când vine vorba de sănătatea ochilor noștri ci reflectă și personalitatea celui care-i poartă. Însă, de cele mai multe ori, facem greșeli atunci când vine vorba de felul în care purtăm acest accesoriu versatil.

Iată ce spune eticheta atunci când vine vorba de purtarea ochelarilor de soare!

 1. Investește într-o pereche de ochelari de calitate care să protejeze împotriva radiațiilor UV. Un model clasic de culoare neagră se potrivesc în majoritatea situațiilor. Nu trebuie neapărat să fie foarte scumpi dar, atunci când ne planificăm să achiziționăm o pereche trebuie să luăm în considerare calitatea.
 2. Alege-i în funcție de locul unde te afli. Un design clasic cu rame negre sau în tonuri neutre este preferat celor moderne și sub diferite culori care, nu fac o impresie bună într-un mediu business. În timpul liber puteți opta și pentru cei colorați.
 3. Păstrează-i mereu curați. Lentilele trebuie să fie mereu clare și ramele potrivite. Dacă lentilele prezintă zgârieturi, ramele sunt prea largi este timpul să investiți într-o pereche nouă.
 4. Asortează-i la ținută. Nu vom purta ochelari sport la o ținută elegantă sau business.
 5. Nu se folosesc drept accesoriu pentru păr. Dacă ați intrat fugitiv într-un magazin puteți să-i păstrați pe cap însă, în orice altă împrejurare ochelarii de soare trebuie puși în suportul care-i însoțesc. La birou îi vom ascunde în sertar.
 6. Nu se folosesc pe post de oglindă. Este nepoliticos să-ți aranjezi părul sau să aplici ruj uitându-te în lentilele ochelarilor.
 7. Nu se pun pe masă. La restaurant nu este indicat să-i lăsăm direct pe masă ci îi vom pune în suport sau în geantă.

Situații în care este permisă purtarea ochelarilor de soare

Purtați-i atunci când razele soarelui sau albul prea puternic al zăpezii vă deranjează. Iată câteva situații: la plajă, în parc, la picnic, când desfășurați o activitate în aer liber, când conduceți sau sunteți la plimbare, scrie bunele-maniere.com.

Situații care interzic purtarea ochelarilor de soare

 1. La o întâlnire de afaceri sau la un interviu.
 2. Într-o conversație. Ochelarii de soare reprezintă o barieră între tine și cei din jur, iar privirea este esențială în comunicare. Este stânjenitor pentru celălalt să nu-ți poată vedea privirea și totodată transmite că ai avea ceva de ascuns.
 3. Când intri într-o încăpere. Nu este politicos să păstrăm ochelarii de soare când intrăm într-o instituție de orice natură cu excepția cazului în care avem o problemă medicală. În acest caz vom menționa încă de la început, prin prezentarea unor scuze, motivul pentru care suntem nevoiți să-i păstrăm.
 4. La un eveniment formal. Nu se poartă ochelari de soare la nuntă. Nu se fac fotografii într-un cadru formal purtând ochelari de soare.
 5. Atunci când facem noi cunoștințe. Este nepoliticos să dăm mâna cu cineva purtând ochelari de soare.
 6. Noaptea.
Publicat: 12 Nov. 2019, 18:26 News 3
Pe aceeași temă