De ce Meghan Markle nu va veni la înmormântarea Prințului Philip. Prințul Harry s-a întors în Marea Britanie pentru ceremonie

Publicat: 13 apr. 2021, 09:13 Autor: Andreea Voicu Vedete

Prințul Philip s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani, în cursul zilei de vineri. Soțul Reginei Elisabeta a II-a suferise o intervenție chirurgicală la inimă în urmă cu câteva săptămâni. Bărbatul a dorit să fie înmormântat fără prerogative regale, după ce în anul 2007 a renunțat la funcțiile publice. O persoană importantă care, potrivit presei internaționale, nu va veni la înmormântarea acestuia este Meghan Markle. Prințul Harry se află deja în Marea Britanie pentru ceremonia funerară.

Prințul Harry vrea să participe la înmormântarea Prințului Philip, astfel că s-a și întors în Marea Britanie pentru ceremonia funerară. Pe de altă parte, soția lui, Meghan Markle, nu va fi prezentă acolo, având în vedere faptul că este gravidă pentru a doua oară, iar medicul ei a sfătuit-o să rămână acasă: ”Ducele de Sussex intenționează să participe. Ducesa de Sussex a fost sfătuită de medicul ei să nu călătorească. Deci, Ducele va participa”.

La înmormântarea Prințului Philip vor participa 30 de persoane, așa cum prevede acum măsura luată de autorități în pandemia de coronavirus, arată People. Ceremonia va fi în data de 17 aprilie.

„Harry va face absolut tot posibilul să se întoarcă în Marea Britanie și să fie alături de familia sa. El nu își dorește altceva decât să fie acolo pentru familia sa, în special pentru bunica lui, în aceste momente dureroase. Meghan este însărcinată, așa că ea trebuie să vorbească cu medicii pentru a-și da seama dacă este sigur să călătorească, dar cred că Harry va pleca acolo cu siguranță”, au transmis sursele.

Unde și-a petrecut Prințul Philip ultimele zile din viață

Ducele de Edinburgh și-a petrecut ultimele zile la castelul Windsor împreună cu soția sa, după o ședere de 28 de nopți la spital, fiind internat la jumătatea lunii februarie pentru o infecție și o afecțiune cardiacă preexistentă. Moartea sa aruncă națiunea și familia regală în doliu și pune capăt vieții lui Philip de serviciu în Marea Britanie și Elisabeta, regina care l-a adorat încă din adolescență.

„El a fost, pur și simplu, forța mea și a rămas în toți acești ani”, a spus Majestatea Sa la banchetul de la Nunta de Aur din 1997.

„Eu și întreaga sa familie, și aceasta și multe alte țări, îi datorăm o datorie mai mare decât el pretindem vreodată, sau vom ști vreodată. Înțelept, credincios – și deseori controversat – ducele a fost cea mai mare sursă de sprijin a reginei, confidentul ei și bărbatul pe care s-a bazat mai presus de toți ceilalți”, scrie Daily Mail. 

Sursă foto: capturi video Youtube

Publicat: 13 apr. 2021, 09:13 Autor: Andreea Voicu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă