Sigur nu stiai asta! De ce in Anglia apa calda si apa rece vin prin doua baterii separate? Explicatia este de-a dreptul ciudata!

Publicat: 25 Jul. 2019, 15:26 Viral
Sigur nu stiai asta! De ce in Anglia apa calda si apa rece vin prin doua baterii separate? Explicatia este de-a dreptul ciudata!

Daca ai fost in Londra sau in alte orase din Anglia si ai intrat intr-o cladire veche de apartamente este foarte probabil sa fi dat peste o chiuveta cu doua baterii.

De ce in Anglia apa calda si apa rece vin prin doua baterii separate? Diferentele dintre Marea Britanie si restul lumii sunt multe dar unele dintre cele mai cunoscute ar fi faptul ca se conduce pe partea „cealalta” si ca in multe case sunt 2 baterii de lavoar separate.

Probabil nu ati observat sau nu ati remarcat dar in Anglia foarte multe bai au chiuvete cu doua baterii separate. Prin una curge apa rece si prin alta apa calda, de ce? In restul lumii chiuvetele au o singura baterie in care apa este „mixata” si are o singura maneta de comanda. Principalul motiv pentru care in Anglia este diferit este ca majoritatea caselor au fost ridicate inca din secolul 19 si la acea vreme in cladiri nu exista instalatie decat pentru apa rece. Ulterior prin eforturi foarte mari in imobile a mai fost introdusa o alta instalatie pentru apa calda care a avut propriul ei robinet. Un alt motiv pentru care acest lucru se intampla este ca exista chiar si o lege care interzice „amestecarea” apei. In Anglia apa rece este considerata apa potabila si din acest motiv ea nu poate fi amestecata cu apa calda.

Pe langa aceste doua aspecte care sunt foarte vechi a intervenit in timp si traditia englezeasca, iar englezii sunt renumiti pentru ca le place sa fie diferiti si sa duca mai departe ceea ce ii face cu adevarat „speciali”. Tot in secolele trecute britanicii din inalta societate isi spalau mainile fara sa faca risipa de apa. Ei pueau dopul in chiuveta, o umpleau cu apa si isi spalau mainile acolo ca intr-un vas, iar la final apa era eliberata la scurgere.

De ce in Anglia apa calda si apa rece vin prin doua baterii separate?

Publicat: 25 Jul. 2019, 15:26 Viral
Pe aceeași temă