De ce e bine să pui o pungă de plastic în maşina de spălat. Trucul te va scăpa de o mare problemă

Publicat: 20 oct. 2023, 17:35 Autor: Hermina Hagianu Life
De ce e bine să pui o pungă de plastic în maşina de spălat. Trucul te va scăpa de o mare problemă

Fiecare gospodină cunoaște câteva trucuri utile atunci când vine vorba de spălarea hainelor. În timp ce unele peroane apelează la bicarbonatul de sodiu, secretul altora este folosirea frunzelor de dafin. În rândurile de mai jos îţi plicăm de ce este bine să introduci odată cu hainele în maşina de spălat şi o pungă de plastic. La acest truc nu te-ai fi gândit.

Cu toţii ne dorim haine curate, care să aibă un miros plăcut, dar cel mai important să nu se deterioreze în timp. Deşi poate părea ciudat, a fost decoperit un truc care te poate ajuta să îndeplineşti toate aceste condiţii.

De ce e bine să pui o pungă în mașina de spălat

Așadar, înainte de a porni mașina de spălat, nu uitați să adăugați o pungă de plastic în interior.

Rolul pungii de plastic în acest proces este de a atrage părul uman, părul de la animale de companie sau scamele. De menționat că punga de plastic nu trebuie să fie colorată sau să aibă scris pe ea, pentru ca hainele din mașină să nu se murdărească.

Acest lucru nu numai că îndepărtează murdăria, dar ușurează și munca mașinii de spălat.

Uită de balsamul de rufe!

Uită de balsamul de rufe! Ingredientul banal pe care să îl pui în mașina de spălat pentru un miros proaspăt de curat.

Sarea este utilă nu doar în mâncăruri, ea scoate petele, menţine strălucirea culorilor, albeşte şi diminuează efectul de îngălbenire a rufelor în timp.

Uită de balsamul de rufe! Ingredientul banal pe care să îl pui în mașina de spălat pentru un miros proaspăt de curat
Uită de balsamul de rufe! Ingredientul banal pe care să îl pui în mașina de spălat pentru un miros proaspăt de curat

De ce miros hainele urât după spălare

Este important de ştiut că sarea scoate până şi mirosul de mucegai.

Trebuie să ţii cont de faptul că nu poate fi folosită pentru hainele care trebuie curăţate doar la spălătorie, aşa cum este menţionat pe etichetă.

Folosită frecvent la spălatul rufelor, sarea păstrează vii culorile şi previne decolorarea.

Iată cum trebuie să o foloseşti:

– Adaugă jumătate de ceşcuţă de sare în maşina de spălat, printre rufele noi şi colorate. Hainele nou cumpărate nu-şi vor mai pierde culoarea şi nu le vor mai păta pe cele mai vechi, care au mai fost spălate.

– Fierbe lenjeria sau prosoapele albe din bumbac, care s-au îngălbenit în timp, şi adaugă în apă o lingură de sare şi un sfert de ceşcuţă de praf de copt. Lasă rufele să stea în această soluţie încă o oră, după ce le-ai dat în câteva clocote, apoi clăteşte-le în câteva ape.

– Scapă de petele de rugină, folosind o pastă din sare şi oţet. Aplică această pastă pe rugină şi las-o că acţioneze în aer liber, la soare. Apoi spală rufele, punând câteva linguriţe de sare în maşina de spălat. Vei scăpa de pete, iar rufele vor fi mai albe.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 20 oct. 2023, 17:35 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă