Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie. Toate petele și mirosul neplăcut vor dispărea pe loc

Publicat: 28 sept. 2023, 13:41 Autor: Camelia Life

Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie. Toate petele și mirosul neplăcut vor dispărea pe loc.

Dacă nu le spălați și nu le igienizați, prosoapele vor acumula în cele din urmă pete galbene, maro sau negre și vor deveni un teren propice pentru germenii periculoși pentru sănătate. De fapt, un prosop de bucătărie este unul dintre cele zece articole de uz casnic cu cele mai multe bacterii. Din acest motiv, v-am pregătit câteva trucuri despre cum să degresați, să spălați și să igienizați prosoapele de bucătărie.

Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie: bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți excelente pentru îndepărtarea celor mai dure pete de pe țesături. Curăță, dezinfectează și albește țesăturile.

Iată ce trebuie să faceți pentru a curăța prosoapele de bucătărie cu bicarbonat de sodiu:

 • Pune prosoapele și lavetele în mașina de spălat și adaugă 3 linguri de bicarbonat de sodiu în sertarul pentru detergent.
 • Programați un ciclu scurt de spălare la o temperatură ridicată, de preferat 90 de grade. Apa fierbinte, împreună cu bicarbonatul, va elimina bacteriile prezente.
 • Nu uitați să le scoateți din mașina de spălat, imediat ce ciclul de spălare este terminat. Lăsarea țesăturilor în mașina de spălat pentru o lungă perioadă de timp generează proliferarea mucegaiului și a ciupercilor. De fapt, una dintre cele mai frecvente greșeli în spălarea hainelor este lăsarea lor în mașina de spălat timp de câteva ore.

Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie: oțet și lămâie

Oțetul alb este soluția naturală preferată, deoarece poate degresa, dezinfecta și îndepărta petele dure la fel ca detergenții tradiționali. Dacă îl combinați cu alte produse precum bicarbonat de sodiu sau lămâie, va fi și mai eficient.

Pentru a curăța prosoapele de bucătărie cu oțet, iată ce trebuie să faceți:

 • Într-un lighean, turnați multă apă fierbinte, cel puțin 5 litri. Apoi, adăugați 3 căni de oțet alb și sucul de la două lămâi.
  Introduceți în lighean toate prosoapele de bucătărie. Lăsați-le la înmuiat câteva ore. Între timp, oțetul înmoaie grăsimea de pe cârpe, facilitând curățarea. Acest truc este ideal și pentru albirea unei fețe de masă îngălbenite.
 • După acest timp, puteți termina spălatul manual sau în mașina de spălat. În mașina de spălat, trebuie doar să programați un ciclu lung de spălare cu apă fierbinte și detergent obișnuit.

Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie. Fierbe prosoapele de bucătărie

Dacă prosoapele de bucătărie sunt încă murdare, chiar și după ce le-ați spălat așa cum procedați de obicei, încercați următoarele:

 • Umpleți o oală cu suficientă apă, astfel încât să puteți scufunda prosoapele
 • Adăugați puțin detergent de vase și lăsați cu prosoapele să fiarbă la foc mediu-mic.
 • Odată ce ajunge la punctul de fierbere, reduceți căldura la minimum și lăsați să fiarbă timp de 10 până la 15 minute, astfel încât bacteriile, ciupercile și microorganismele să fie complet eliminate.
 • După acest timp, lăsați apa să se răcească puțin și îndepărtați prosoapele cu ajutorul unui clește .
 • Cât timp sunt încă calde, frecați cu o perie cu peri tari și clătiți cu apă curată pentru a îndepărta reziduurile de săpun.
 • La final, stoarceți bine prosoapele și uscați-le la soare până se usucă complet.
Publicat: 28 sept. 2023, 13:41 Autor: Camelia Life
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă